Haberler Haber Girişi : 25 Haziran 2024 16:24

1 KİLO BUĞDAY FİYATINA 1 BARDAK ÇAY... ÇAY BARDAĞI AĞIZLARI YAKACAK!

1 KİLO BUĞDAY FİYATINA 1 BARDAK ÇAY... ÇAY BARDAĞI AĞIZLARI YAKACAK!

Ülkemizin ve ilçemizin en çok tükettiği ve İkram ettiği çay zamlandı.  Bayrama girerken gelen zam haberi çay tüketicisini üzdü. Özellikle ilçemizde önemli bir yeri olan kahvehane kültürü gelen zamlardan ne kadar etkilenecek zaman gösterecek. 1 kilo buğdayın TMO nde 8,25 TL olduğu ülkemizde bir bardak çayında 7,5 TL olarak belirlenmesi çay tüketicisini üzerken kahvehanelerde artan maliyetleri gerekçe gösteriyor.
     İlçemizde 2 kahvehane ise alınan karara uymayacaklarını ve çayı 5 TL’den satmaya devam edeceklerini belirterek sosyal medyadan paylaşım yaptılar.  Alım gücü düşen vatandaşın ise “çay zammı sonrası kahvehanelere de uğrayamayacağız, misafirimize çay ikram ederken bir kez daha düşüneceğiz” diyerek zammın geri çekilmesin istiyor. Artan maliyetler sonrası ise ekmek fiyatlarının da zamlanması bekleniyor. İlçede artan maliyetler ise insanımızı daha fazla eve kapatırken, esnafını ise zam sonrası yeni arayışlar içerisine girdiği  soda kola gibi soğuk içeceklere yönlendiği, çayı iş yerinde kendi yapmaya başladığı görülüyor. Yükselen maliyetler karşısında  çaya gelen zammı diğer zamların izlemesi bekleniyor. Temmuz ayında artacak asgari ücret ve belirlenecek yeni ücret karşısında  personel giderlerinin artması ile hizmet sektöründe yeni zamlarında gelmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.