gazetemiz Haber Girişi : 15 Temmuz 2024 11:55

12 temmuz’da 2. görülecek ‘arababank’ davası öncesi cengiz otomotivin iflası açıklandı

12 temmuz’da 2. görülecek  ‘arababank’ davası öncesi cengiz otomotivin iflası  açıklandı

Türkiye gündemine ‘ARABABANK’ davası olarak giren ve çok sayıda mağdurun olduğu davanın 2. cisi 12 Temmuz’da  İstanbul Bakırköy 9. Ağır Ceza mahkemesinde görülecek.
 Dava öncesi bir gelişme daha yaşandı.
 Şirket yöneticileri olarak davanın tutuklu sanıklarındna olan  bir çok mağduriyetin yaşanmasın aneden olduğu belirtilen CNGZ CENGİZ FİLO VE OTOMOTİV TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’in iflasına karar verildi. 
Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkamesi’nin 26 Haziran 2024 tarihinde ESAS NO : 2024/102 Esas İFLAS TARİHİ VE SAATİ :26/06/2024SAAT : 11.28 olarak açıklanan karar  tüm icra müdürlüklerine tebliğ edildi.  
     Yapılan tebliğde; “Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi Tarafından yukarıda yazılı Müflis hakkında İİK nun 171 maddesi gereğince İFLASINAkarar verildiği; İflas işlemlerinin müdürlüğümüzün 2024/23 İflas dosyasından devam edilmekte olduğundan Tasfiye işlemlerine başlanmış olmakla; Miras Bırakan(Müteveffa) ya ait terekenin aktifi ve pasifinin tereddüte yer vermeyecek şekilde tespiti için; 
    Müflis şirket yönünden Tespit edilebilen tüm menkul ve gayrimenkul malları ile hak ve alacakları artık iflas masasının malı sayılır. Bu nedenle dosyanızdan müflisin menkul, gayrimenkul, hak ve alacakları ile bankalardaki mevduatları üzerine haciz konulmuş ise bu hacizli malların haciz tutanakları ve mahiyetleri ile miktarlarının açıkça dairemize bildirilmesi      İİK.nun 193. maddesinin 1, 2 ve 3. Fıkralarında da belirtildiği gibi iflasın açılmasından sonra müflis aleyhine icra takibi yapılma yasağı getirildiğinden; 
    İflasın açılmasından önce yapılan icra takipleri ise iflasın açılması ile birlikte durdurulur, iflas kararı kesinleştiğindet takipler düşeceğinden. Düşen icra takip dosyasından işlem yapılması veya alacaklı vekilinin talebi üzerine iflas dairesine alacak durumunun bildirilmesi işlemi dahi yapılamayacağı hususu” tebliğ edildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.