17 YIL; SİZ DESTEK OLDUNUZ BİZ SESİNİZ OLDUK…

Durağan’ın ilk sesi olarak yayın hayatına başlayan ‘Durakhan’ Gazetesinden sonra ‘Bizim Durağan’ ismi ile bundan Tam 17 yıl önce yayın hayatına giren gazetemiz BİK onayı ile ismini ‘ŞEHİR’ gazetesi olarak değiştirmiş ve 17 yıldır haftalık olarak siz okurları ile buluşmaktadır.
Yerel basın olmak zordur..
Bilinenin aksine haftalık yayın organı olmak günlük yayın yapan gazetelere oranla daha da zordur!
Neden mi?
Öncelikle haftalık yayın organı olduğunuzda mesleğinizi severek ve isteyerek yapıyorsanız; daha seçici ve kalıcı haberlere imza atma zorunluluğunuz vardır.
Günlük gazetede çalışmış ve çıkarmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Haftalık olduğunuzda haberlerin bayatlamaması ya da gazetecilik deyimi ile haber atlatma durumu oldukça zordur..
Okuyucu beklemez... Sizi geriden takip etmek istemez..
Haberlerin genel manada güncel olması zorunludur... Her sayıda size özgü ve sizi farklı kılan bir haber oluşturma zorunluluğunuz vardır. Seçici olmak zorundasınız. Her kesimin haberine yer vermek için ayrı bir mücadele sergilersiniz.
Günlük yayın organı olduğunuzda, haberlerin bayatlaması ya da çok gecikmesi söz konusu olmaz.
Günümüzde internet haberciliği ve sosyal medya ? karşısında yazılı basın oldukça zor bir süreç yaşamakta idi. Son dönem de çıkan internet yasası gerek sosyal medyayı gerekse internet haberciliğini biraz daha düzenli ve sorumlukluk alan bir yapıya dönüştürmesi ümit edilmektredir. Daha sıkı kontroller cezalara gelecektir.
Geçmişte Kontrolsüz büyüyen ve sorumluluk üstlenmeden haber yapan siteler, yazılı basının sorumlulukları karşısında sorumsuzca şergiledikleri habercilik anlayışı ile maalesef bir çok ailenin sosyal yaralarını kaşımakta, adeta toplumun katili olmaktadırlar.

Toplum psikolojisini bilmeden dedikodu mekanizmalarının çok iyi işlediği sosyal medya, kişinin kamusal sorumluluğunun farkında olmadan gerçekleştirdiği paylaşımlar, bir başkası adına açılan hesaptan yayılan zehirli sözler, montajlanmış, kurgulanmış algı operasyonuna açık haber nitelikli kaynağı belirsiz haber paylaşımları....!!!!

İşte böylesine kitle iletişim araçlarının arttığı herkesin kendini haber kaynağı olarak gördüğü, bir ortamda özellikle yazılı anlamda haftalık yerel basın olmak oldukça zorlandığım bir durum olmasına karşılık 17 yıldır siz bize güç verdiniz, bizde sizlere haber sunduk...
Bu süreçte kamuoyunun dikkatine çeken sansasyonel gibi görünen ama gerçeklerin yazıldığı çok sayıda habere imza attık. Kamunun menfaati, bireyin hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, yoksulun, garibanın, ezilmişin sesi, çıkmayan kitlelerin sesi olduk. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, iktidar baskısı karşısında çaresiz kalan kitlelere ses olduk nefes olduk..
Toplumun duyması gereken güzel hizmetlerin müjdecisi, seçilmişlerin sesi, muhalefetin dili, sessiz kitlelerin haykıran sesi olduk... ..
17 yıldır sizlerle birlikteyiz....
Bir gazete de olması gereken ne varsa onun için uğraş verdik... Kültürel seviyenin artması, gençlerin öz güven kazanması, konuşan toplum olması için mücadele ettik.,
Bundan böyle de devam edeceğiz..
Biz yazmaya siz söylemeye devam ettikçe nice 17 yılları geride bırakma azmi ile yolumuza devam edeceğiz...
Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN dediği gibi “BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR”
Siz destek oldunuz biz sesiniz olduk, sesiniz olmaya hırsızlıkların yolsuzlukların üstüne gitmeye devam edeceğiz...