Haberler Haber Girişi : 19 Aralık 2022 18:46

3 Kuşak tek çatı altında buluşuyor

3 Kuşak tek çatı altında buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezlerinde anneanne-babaanne, anne ve torun olarak 3 kuşak tek çatı altında buluşuyor. Merkezlerde anneanne-babaanne ve anneler el becerilerini geliştirirken torunlar da anasınıflarında okul öncesi eğitimi alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve köylerde kullanılmayan okulların, köy halkının sosyal ve kültürel etkinliklerinde kullanılmak üzere eğitim hizmetlerinde aktif olarak kullanabilmek amacıyla yürütülen ‘Köy Yaşam Merkezi’ projesi kapsamında Sinop’ta 5 adet Köy Yaşam Merkezi açıldı.
Köy halkının ve köyde yaşayan çocukların hizmetine sunulan bu Köy Yaşam Merkezleri, Halk Eğitim Merkezi kurs alanları ya da anasınıfı olarak faaliyetlerine devam ediyor.

İğne oyası, sof kumaş dokuma, elde Türk işlemeleri, tığ ve şiş örücülüğü, arıcılık, köy seracılığı, sebze, meyve ve mantar yetiştiriciliği, besi sığırcılığı, meyve aşılama, budama gibi çeşitli alanlarda kurslar verilen Köy Yaşam Merkezlerinde köy halkından gelecek taleplere göre yeni kurslar açılmaya devam edecek.

Anneanne-Babaanne, anne ve torun olarak 3 kuşağı tek çatı altında buluşturan Köy Yaşam Merkezlerinde özellikle kadınlar bir yandan muhabbet etmenin keyfini yaşarken bir yandan da yeni el becerileri öğrenerek vakitlerini verimli şekilde değerlendiriyorlar. Torunlar ve çocuklar da anasınıflarında okul öncesi eğitimi alıyorlar.

KÖY YAŞAM MERKEZLERİMİZ KÖYLERİMİZDE HEYECAN VE SEVİNÇ İKLİMİ OLUŞTURDU

Şuan için ilk etapta 5 ilçede açılan köy yaşam merkezlerinin köylerde heyecan ve sevinç iklimi oluşturduğunu belirten Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, bu merkezlerde görülen huzurun yapılan işin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Yıldız; “Bakanlığımız tarafından koordine edilen ‘Köy Yaşam Merkezi’ projemizin Sinop İlimizdeki yansıması olarak ilk etapta Merkez, Erfelek, Gerze, Ayancık ve Boyabat ilçelerimizde Köy Yaşam Merkezlerimizi açmış bulunmaktayız.
Bakanlığımızın sağladığı olanakların yanında, Köy Muhtarlarımızın da desteklerini alarak hizmete sunduğumuz bu merkezlerimiz köylerimizde heyecan ve sevinç iklimi oluşturmuştur.
Özellikle hanımefendi vatandaşlarımızın teveccüh gösterdiği Halk Eğitim kurslarımızda, bir arada olmanın verdiği haz ve mutluluğun, yanında hatırı kırk yıl unutulmaz bir fincan kahvenin yada, muhabbetin bahanesi bir bardak çayın verdiği huzuru müşahede ettikçe yapılan işin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu anlıyoruz. Böylece bundan sonra açacağımız ‘Köy Yaşam Merkezleri’ için de güzel tecrübeler elde etmiş olacağız.
Bu bağlamda desteklerini esirgemeyen Valiliğimize, İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisimize ve Köy Muhtarlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz ve bundan sonra hayata geçireceğimiz Köy Yaşam Merkezlerimizin köylerimizdeki sosyal ve kültürel yaşamın canlanmasına katkı sağlayacağını biliyor, Tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.