1. GELENEKSEL KİRENÇUKURU YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ PİKNİK ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİ

Kirençukuru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu piknik şölenine AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, muhtarlar, STK temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.
Kirençukuru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu piknik şöleni Yakup İnce’nin sunumunda sabah 09 00-20 00 saatleri arasında Kirençukuru Köyü Avoluk piknik alanında gerçekleşti. 2015 yılında kurulan çiçeği burnunda derneğin üye sayısının kurulduğundan bu güne kadar 400’e ulaştığı hedeflerinin ise en az 1000 olması.
Şölen, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Kirençukuru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Tokur’un açılış konuşmasıyla şölen başladı. Şölene ev sahipliği yapan ve protokolde yer alan misafirlerden bazılarının söz alarak halkı selamlamasının ardından sandalye kapma yarışması için çocuklar alanda toplandı.
Davul ve zurna eşliğinde ilk olarak kız çocukları arasında yapılan sandalye kapma yarışması daha sonra da erkekler arasında yapılarak renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada ipi göğüsleyen çocuklara ise Kirençukuru Derneği’nin özel olarak hazırlatmış olduğu tişört ve şapka hediye edildi.
Sabahın erken saatlerinde yapımına başlanan keşkek kazanlarından birisinin şölen alanına getirilmesinden sonra kapağının açılıp misafirlere ikram edilebilmesi için geleneksel olarak sonraki yıl yapılacak olan keşkek için davetlilerden bahşiş toplandı. Bahşişlerin toplanmasının ardından hep birlikte kazanın kapağı açılarak ücretsiz olarak davetlilere ikram edildi.
Keşkek ikramından hemen sonra derneğin pikniğe katkı için özel olarak hazırlattığı ve 10 TL karşılığı sattığı ürünler ile çekiliş için nefesler tutuldu. Çekiliş kapsamında çok sayıda elektronik eşya, mutfak eşyası birer adet televizyon, çamaşır makinası, bisiklet ve buzdolabı yer aldı. Boyabat yöresinde bir etkinliğe katılan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ve beraberindekilerin şölene iştirak etmesi ile çekiliş e bir süre ara verildi. İkram edilen keşkek sonrası söz alan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı 2017 yılında yapılacak olan 2. Piknik şöleninin pirinç ve keşkeğin sözünü verirken Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’da kullanılacak olan yağın sözünü verdi.
Bir dahaki yıl yapılacak piknik için Nazım Mavişin 6 000 TL ile açılışını yaptığı piknik ağalığına çok sayıda Kirençukurlu iş adamının katıldığı ağalık yarışına birde Hanım Ağa katıldı. Kıyasıya mücadelenin sonunda piknik ağalığını 12 bin TL. ile ilk ağalığı Kirençukuru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Kadir Saatçi kazandı.
Birinci ve ilk Ağa Kadir Saatçi omuzlar üzerinde davul zurna eşliğinde şölen alanında gezdirilmesinin ardından yarım kalan çekilişin sona ermesiyle Sinoplu sanatçıların verdiği müzik şöleni ile Kirençukurlular doyasıya eğlendi.
Şölende ilk olarak Ezgi Mutlu’nun sahne almasının ardından Fahri Demirsöz, Ali Osman Çavdar ve Gurbetçi Ali de şarkılarıyla izleyenleri coşturdu. Konserlerin tamamlanmasının ardından yarıda kesilen çekilişe devam edilerek piknik şöleni sona erdi.

16.07.2016 00:00:00