1.ULUSLARARASI GÜNCEL FEN VE UYGULAMALI ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sinop Üniversitesi Boyabat Meslek Yüksekokulu ve Durağan Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Güncel Fen ve Uygulamalı Araştırmalar Sempozyumu” Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda başladı. 

Sempozyumun açılış programına; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Genç, protokol üyeleri, akademisyenler, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, bilim ve teknolojinin hızlı gelişimine vurgu yaparak, Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, bu tür sempozyumlar büyük bir öneme sahiptir. Burada, farklı alanlardan araştırmacıların bir araya gelmesi, yenilikçi düşüncelerin ve projelerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen, Sayın Rektörümüze, değerli akademisyenlerimize, katılımlarıyla Üniversitemize destek olan kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sektör paydaşlarına, iş insanlarına, sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

18-19 Ekim tarihlerinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşecek sempozyumda, katılımcılar Türkçe ve İngilizce sunacakları bildirilerle güncel bilimsel gelişmeler ve mesleki eğitim alanındaki yenilikler üzerine bilgi paylaşımında bulunacak.


21.10.2024 14:07:24