BAĞIMIZ YOK! FEDAKARLIK YAPIYORUZ....

Türkiye ‘de gündem olan araç dolandırıcılığında geçtiğimiz hafta manşete taşıdığımız ‘CENGİZ OTOMOTİV BATTIMI, BATIRILDI MI?MAĞDURLAR ŞİMDİ; BU SORUYA CEVAP ARIYOR...’

Türkiye ‘de gündem olan araç dolandırıcılığında geçtiğimiz hafta manşete taşıdığımız ‘CENGİZ OTOMOTİV BATTIMI, BATIRILDI MI?MAĞDURLAR ŞİMDİ; BU SORUYA CEVAP ARIYOR...’ haberimizde  Cengiz Otomotiv’i, kurulduğu yıl olan 2021’de Durağan’la tanıştıran Halil İbrahim Aktan gazetemizin sorduğu sorulara kaçamak cevap verdi.Gazetemizin haberleri sonrası ülke gündemine giren, mecliste yasa çıkartılan  filo şirketleri üerinden yapılan araç satışlarında yaşanan  kriz çok sayıda mağdur bırakak tekrar ülke gündemine girdi. 2021 yılında Durağan’a tırlarla araç getiren, sıfırı araç satışları bayiiden satışlar  sözleri vatandaşın yasal olmayan ama yasal statüye sokulan ucuz araca yönelmesinde büyük emekleri olan Halil İbrahim Aktan açıklama yaptı.  Durağan’da bürokrasi ve siyasilerle kurduğu diyalokla gündeme oturan  trekstil firmasından çok Durağan’ı sıfır araç cenneti yapacağız diyerek araç satışları  ile adından söz ettirmişti. Bu gün krizin merkezindeki Cengiz Otomotiv’le kurduğu ortaklıkla Durağan’da mevki ve söz sahibi isimlere bayii fiyatının çok altında verdiği araçlarla güven sağlamış, Cengiz Otomotiv ‘i Durağan’la tanıştırmıştı.  Gazetemiz Yazı İşleri Müdürünü’nün o dönem yaptığı haber ve köşe yazıları sonrası firma ile ortaklıklarını bitirdiği kamuoyuna yansıtılmıştı.  Geçtiğimiz hafta gazetemiz Yazı İşleri Mustafa Eker’,in o dönem yaptığı haber, köşe yazısı ve Ticaret Bakanlığı’na  yaptığı suç duyurusuna yer verdiği haber de   gazetemiz  ‘AKTAN’IN BU ORGANİZASYONDA YERİ NE?’ ara başlığı çeşitli sorular yöneltmişti. 
    Aktan, gazetemizin gündeme getirdiği ve kendisine yönelttiği sorulara cevap verir nitelikte bir kamuoyu açıklaması yayınladı.     
    İşte o açıklama; “Son günlerde yaşadığımız CNGZ Group Otomotiv firmasının zora girmesi ve ödeme zorluğu yaşaması hadisesi hepimizi derinden etkiledi. Bu talihsiz hadise sonrası yaşanan mağduriyetler üzerinden bize ve firmamıza yapılan alçakça saldırılar ve atılan iftiralar üzerine açıklama yapma gereği duyuyorum. Haktan Otomotiv olarak Cngz grup ile 2022 yılında kısa bir ticaretimiz oldu. Ancak bu ticaretin sona erdiği 2022 yılı Kasım ayı sonrasında herhangi bir ticaretimiz veya resmî ya da gayriresmi bağımız olmamıştır. Ocak 2023 itibariyle aynı işi Haktan Otomotiv olarak yapmaya başladık. Bu süreçte de müşterilerimize en ufak mağduriyet yaşatmadan ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yaşanan bu yıkıcı olay sonrası hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin en az zararla giderilmesi adına sürece yön verebilecek kişilerle birlikte konuya dahil olma zorunluluğu hissettik. Büyük firmaların icralarının bekletilmesi ve alacaklarından fedakarlık yapması gibi meselelerde bu kişilerle birlikte çalışıyoruz” dedi
    Önceliklerinin Durağan ve Durağan Halkı olduğunu belirten Aktan yine  sosyal medyadan ve gazete köşelerinden saldırıların şahsi düşmanlıkları  ya da koltuk hırsı ile yaptıklarını ifade ederek; “bizlere saldıranlar hakkında, yasal süreç başlatacağımızı kamuoyuna duyurur saygılar sunarız” ifadelerine yer verdi..

BİZDE KAMUOYU ADINA TEKRAR SORUYORUZ...

 

   Gazetemizin sorduğu  hiç bir soruya açıklıkla cevap vermeyen Aktan, kaçamak yollarla yargı üstünden bizleri tehdit etti. Kamuoyu adına sorularımıza yenilerini ekleyerek tekrar soruyoruz; “

    Cengiz Grupla bağlantısı devam ediyor mu? Etmiyorsa ne tür bir alacağı var? Cengiz grubun aldığı tapu ve araçlar; Aktan’a ya da kardeşlerinin üzerine geçti mi? Geçti ise ne kadarlık bir tapu ve araç geçişi yaşanmıştır?

     Çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu bu sistemde alacaklı olduğu belirtilen Aktan  Cengiz Grubun batacağını biliyor muydu? Biliyor ise nasıl öğrendi?
    Bu sorulara cevap vermeyen Aktan açıklamasında belirttiği büyük firmalar kimler* B u firmaların alacakları neyin karşılığıdır?
    Bu firmalarla yapılan toplantılarda Aktan’ın görevi nedir? 
    Bu firmaların Cengiz Otomotiv’den alışveriş yapmasına ya da  borçlandırılmasında kendisinin aktif rolü var mıdır?
    Açıklamasında belirttiği büyük meblağlarda alacağı olan bu firmalar neden icra tahsilatına koyduğu alacaklarından fedakarlık edecekler? 
    Bu firmalarla hangi yetki ve kim adına görüşme sağlıyor? 
    Aktan sattığı araçları Cengiz otomotivden mi alıyordu?
     Cengiz otomotivden almıyor, bağlantısı yok ve ayrı firma olduğunu iddia ediyor ise  araç alan kişilere paralarını iade yerine neden araçları vermiyor? 
    Kendisine 3 ay önce araç alacağız diyerek para ödeyen kişi sayısı kaçtır? 
    Bu paralar nerede ve kimin hesabında tutulmuş, faiz geliri elde edilmiş midir? 

 


18.08.2023 14:02:30