Durağan Güreş Eğitim Merkezi açıldı

Durağan Güreş Eğitim Merkezi kuruldu. Kulüp Kapalı spor salonunda yapılan açılış törenine Durağan Kaymakamı Soner Erol, Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN,AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, DUDEF Genel Başkanı Halil İbrahim Aktan, Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Coşkun,İsmail Balaban, Turan Balaban, Osman Aynur, İbrahim Çoraman, Mustafa Taş,Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşların yoğun katılımı ile Durağan Güreş Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış için açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN; ‘‘Türkiye’mizin Yıldızları baş pehlivanlarımız İsmail Balaban, Turan Balaban, Osman Aynur, İbrahim Çoraman ve ilçemizin gururu baş pehlivanımız Mustafa Taş’ın teşrifleri Kaymakamımız Soner Erol, AK Parti Sinop İl Başkanımız Uğur Giresun, İlçe Başkanımız Hasan Yıldırım, DUDEF Genel Başkanımız Halil İbrahim Aktan, Sinop Eğitim Vakfı Başkanımız Mehmet Coşkun, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkan Yardımcımız Ebubekir Yeşiloğlu, Kurum Amirlerimiz, STK Temsilcilerimiz, Siyasi Parti Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız ve hemşehrilerimizin yoğun katılımı ile Durağan Güreş Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik.
Türk’ün dünya tarihinde güçlü bilinmesinin sebeplerinden biride pehlivanlarımızın dünyaya nam salmalarıdır. Bu pehlivanlar güreşlerde keşfedilerek dünya arenasında istiklal marşımızı okutup, bayrağımızı göklere çektirmişlerdir. Bu etkinlikler toplumu bir araya getirerek birbirleri ile kaynaşmalarına, çocukların, gençlerin geleneğimizi öğrenmelerine vesile olmaktadır. “DURAĞAN GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ” Türk’ün geleneğinin yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunacaktır’’ ifadelerine yer verdi.


07.11.2022 14:50:30