Durağan’da 24 KASIM Öğretmenler Günü Kutlandı

Durağan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Durağan Hükümet Konağı Atatürk Anıtına çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlandı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten İrem KORKMAZ;’’ Öncelikle bu özel günde geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te ki hain terör saldırısında kaybettiğimiz 22 yaşındaki meslektaşımız Ayşenur Alkan’a
Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Ayşenur hocamızın nezdinde 1987 yılında Şırnak’ta görev başında şehit olan Türkiye’nin ilk şehit öğretmeni Şenol Akar’dan bugüne kadar kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla anıyorum harf devrimi’ni yapan Mustafa Kemal Atatürk yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçti. Milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmaya başlamıştı. Bakanlar kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda, atamıza ‘ Millet mektepleri Başöğretmenliği’ ünvanı verildi. 24 Kasım Atatürk’ün millet Mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Atamızın 100. doğum yıldönümünü kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl öğretmenler günü olarak kutlanmasına karar verdi.
Bir öğretmenin yapacağı küçük bir dokunuş, vatana büyük hizmetleri dokunacak bir insanın başarı yolculuğunun ilk adımlarını oluşturur.
Başöğretmen Atatürk ‘ öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle biz öğretmenlere çok önemli sorumluluklar yüklemektedir. Nasıl ki; bir heykeltraş, heykeller yaparak, bir ressam resimler çizerek eserler yatırlarsa, biz öğretmenler de öğrencilerini kültürlü, Erdem’li ve topluma faydalı, kişiler olarak yetiştirmek suretiyle, canlı eserler yaratmakdayız. Yani bizler’ en değerli’ şekil veren Sanatkarlarız. Bu eğitimciler olarak bu görevi lağıyıyla yerine getirmek için çabalamaktan asla geri durmamalıyız. Bu görev başında’ muhtaç olduğun kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’ sözleri bize güç verecektir.
Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa… Öğretmenler de öyle can verir bir topluma. Başta bizi yetiştiren ve şu anda hayatta olmayan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü en işten dileklerimle kutluyorum’’ ifadelerine yer verdi.
Programa Durağan İkiz Göletler’de Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen program yapıldı. Yarışmalarda derece alan öğretmenlere ödüller verildi, program müzik dinletisi ile sona erdi. Programa Kaymakam Soner EROL, Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürüve Öğretmenler katıldı.


28.11.2022 17:19:39