DURAĞAN'DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı Kutlama Programı münasebetiyle, 29 Ekim Cumartesi günü Kaymakam Soner EROL, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marş’ının okunmasının ardından program başladı, İlçe Kaymakamı Soner EROL, İlçe Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN ve Cumhuriyet Savcısı Sayın Hüseyin TUNÇ kutlamalara katılanların bayramını tebrik ettiler.

Kutlamanın ardından EROL günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. EROL;’’ Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Aziz Milletimizin; ülkesi, devleti, vatanı ve bayrağı için büyük fedakârlık ve kahramanlıkla verdiği mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutlamanın heyecanı, mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin tüm zorluklara rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal uğruna kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur.

Cumhuriyetin ilanıyla Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Devletin imkânlarını sosyal hukuk devleti ilkesi içerisinde tüm vatandaşlarına paylaştırıp, onlara eşit bireyler olarak temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet, bu yönüyle devlet-millet bütünleşmesinin de temelidir.

İnanıyorum ki Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz bu ilkeler çerçevesinde hareket ederek; birlik ve beraberlik içerisinde şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir biçimde yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; kıymetli Durağanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, eşsiz fedakarlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum’’ ifadelrine yer verdi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, ront gösterileri ve koronun sahnelenmesinin ardından kutlamalar kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildi. Tören geçişinin ardından program sona erdi.


29.10.2022 18:14:37