EKMEĞİN MAYASINA KADIN ELİ DEĞDİ!

Bir erkek mesleği olan fırıncılığa bayan eli değdi. Saraydüzü ilçesinde 5 yıldır babasına yardımcı olan  Emine Cebeci(18)  fırıncılığı meslek olarak seçti. Geceleri  babasına yardımcı olmak için fırına inen Cebeci  babası ile birlikte hamur yoğuruyor, fırına atıyor, kürek sallıyor.

 Fırıncılık mesleğini çok sevdiğini belirten Cebeci ; "Zor ve meşakkatli  bir meslek. Hep erkekler tarafından yapılan bu mesleğe babamın yanında başladım. Onun yanında seyrederek ve zaman zaman yardımcı olarak yürüttüğüm işlerde zamanla ustalaştım. Bu gün tek başıma bir fırını çevirebilecek  bilgi ve beceriye sahibim. Fırıncılık mesleğini seviyorum" dedi.

Cebeci Saraydüzü halkının kendisine alıştığını fakat dışarıdan gelen misafirlerin fırında bir bayanın çalıştığını görünce önce şaşırdıklarını sonra ise daha bir güven duyarak ürünlerini tercih ettiklerini söyledi. Kadınların kendilerine öz güven duyduklarında her işi başarabileceklerinin altını çizen Cebeci; "Fırıncılık yıllardır erkek işi olarak bilinir oysa hamura kadın eli değmelidir. Babam kendisine yardım etmemi istediği sürece bu fırında gerek  ekmeği fırına verirken gerekse hamur yoğururken hizmet etmekten insanımızın evine giden ekmekte katkım bulunmasından büyük mutluluk duyuyorum" dedi. 


22.07.2015 00:00:00