Gürcü Okuma Köşesi ve Kütüphanesi açıldı

Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği’nde Gürcistan Parlamentosu Milli Kütüphanesi ve Gürcistan TBC Bank’ın katkılarıyla Gürcü Okuma Köşesi ve Kütüphanesi açıldı.

    Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneğinde açılan Gürcü okuma köşesi ve kütüphanesi açılış törenine dernek başkanı Cevat Akkaya, Gürcistan Parlamentosu Milli Kütüphane Müdürü Giorgi Kekelidze, Yardımcısı Dr. Mirian Khositashvili ve TBC Bank temsilcisi, Sinop Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Damaroğlu, Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan ve dernek üyeleri katıldı.

    Açılış töreninde ilk olarak konuşan Gürcistan Parlamentosu Milli Kütüphane Müdürü Giorgi Kekelidze, Uzun zamandır Gürcistan Parlamentosu Milli Kütüphanesi olarak böyle bir projenin içindeyiz. Yurtdışındaki Gürcü Okuma köşelerini aktif olarak yapıyoruz ve ilk defa Sinop’ta bu köşe açılışını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu bizim için çok önemli. TBC Bank’a da teşekkürler ediyorum desteklerinden ötürü. Bu tarz şeylerin sürekli olmasını ve Türkiye’nin başka yerlerinde de bu projeyi yapmak istiyoruz” dedi.

İLK PROJENİN İLK ÇOCUKLARI OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

    İlk projenin ilk çocukları olmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Kekelidze sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunun bir seferlik olmasını kesinlikle istemiyoruz. Sık sık olmalı. Kitaplar göndereceğiz, sizleri davet edeceğiz. Farklı yazarları davet edeceğiz. Kültür açısından çok istiyoruz. Sürekli gidiş geliş ve tek seferlik değil çok seferlik olsun. Kültür açısından mutlaka gidiş geliş olmalı”.

500 GÜRCÜCE KİTAP HEDİYE EDİLDİ
    Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Cevat Akkaya ise; “Aşağı yukarı 500’ün üzerinde kitap hediye aldık fakat kitapların bir bölümünün Türkçe olmasını istiyoruz. Derneğimiz 2012’den beri aktif. Sadece bugün kütüphane köşesi açmak için toplandık. Vatandaşlar gelip kitap okuyabilecek fakat Gürcüce olduğu için ne kadar mümkün olur bilmiyorum. O nedenle Türkçe isterim. Bundan sonraki kitaplarına Türkçe de eklerlerse çok memnun oluruz çünkü Gürcüce’yi o kadar öğretebilme şansımız yok. Zaman alacak bir şey. Türkçe olursa daha çok yaygınlaştırırız diye düşünüyorum” diye konuştu.


14.08.2023 16:42:55