İL BAŞKANI DURAĞAN'I CEZALANDIRIYOR

     AKP Durağan  İl genel Meclis üyesi  ve eski ilçe başkanı Mesut Çınlar yaptığı yazılı açıklamada Ak Parti il başkanını Durağana yapılan yatırımları engellemekle suçladı. Durağan’a yapılan yatırımların engellendiğini ve Ak Parti sevdalısı Durağanlıların il başkanı tarafından cezalandırıldığını belirten Çınlar; “Birlikte ilçemizin son iki yılda İl özel idaresinden yatırım almasında büyük sorunlar yaşıyoruz. Bilinçli ve maksatlı bir şekilde Ak Parti sevdalısı ilçemiz cezalandırılıyor. Hizmetlerimiz baltalanıyor, ödeneklerimizi kullanmamız engelleniyor. Meclise verdiğim önergeler il başkanı tarafından ret ettiriliyor. Kabul olmuş kararlar hayata geçirilmiyor” dedi.
     Yazılı basın açıklamasında; 2015 yılı bütçesi yapılırken   ilçenin il merkezine uzak olması nedeni ile sık sık arızalanan eski greyderlerin yerine  yeni greyder talep ettiklerini ve İl Özel idaresinde de bir kamyon alacakları olduğunu belirtmesi üzerine grup kararı ile her ilçeye bir greyder,  Durağan’a bir kamyon ve greyder verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Çınlar; “il başkanımız Sn Cengiz TOKMAK; ‘Her ilçeye birer greyder, Saraydüzüne; loder ve kamyon, Durağan’a da greydere ilave kamyon alınması kararını grupta alındı’. Bu iş makinaları İller Bankasından borçlanılarak kredi ile alınacaktı. 24. Dönem Vekilimiz Sn Mehmet ERSOY Özel İdareyi borçlandırmayalım ben kaynak temin ederim dedi ve 9.000.000,00 TL. İş makinası alımı için kaynak temin etti. 24. Dönem Vekilimiz Sn Mehmet ERSOY’a İlgisinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
     Çınlar, 8 ilçeye greyderin alınıp teslim edildiğini 2016 bütçesinden Saraydüzü’ne kamyon parası verilmesine karşılık Durağan’a kamyon sözünün yerine getirilmediğini belirttiği açıklamasında; “2016 bütçesinden yatırım için ayrılan parada ikinci el kamyon alımı için birliğe ödenek aktarılması zamanında Devlet ikinci el kamyon almaz!
     Hem masraflı hem de KHG Birliğine ilave yük getirir itirazımı yapmıştım. Benim kamyon alımına karşı çıktığım dedikodusu, art niyetli fesat ve fitneciler tarafından maksatlı bir şekilde çarpıtılarak aleyhte kullanıldığını duydum. Değerli Durağan’lılar; ben görev yaptığım süre boyunca ikinci el iş makinası yada araç alımına hep karşı oldum. Yeni araç garantili olur garantiden faydalanılır. Kullanma ömrü uzun olur verimli iş yapılır dedim ve yeni alınmasını teklif ettim. İlçemize kazandırdığım, Yeni ekskavatör, yeni ambülanslar, yeni greyder bunlar örnektir” ifadelerine yer verdi.
 
İL BAŞKANI ÖNERGELERİMİ RED ETTİRİYOR!
     Çınlar, görev yaptığı süre içerisinde 2. El  alıma hep karşı durduğunu ifade ederek; “Ben kamyon alımına değil ikinci el alımına karşıyım, yenisini alalım diyorum. Özel idare birliğimizin eksiğini diğer birliklerin eksiliklerini karşıladığı gibi karşılamakla görevli. Tıpkı; Saraydüzüne kamyon, Türkeli’ne silindir, Bürnük ocağına loder alındığı gibi, ilçemizin de eksiğini karşılamalı. Daire ilçemize Ayancık’tan sökülen hurda ocağın haricinde ilave bir iş makinası vermedi. Başağaç taş ocağımızda, loder ve kamyona ihtiyacımız var. Ekskavatörümüz ocakta bağlı kaldığı için köy yollarında çalışma yapamıyoruz. Bütün bunlar bilinen bir gerçek olmakla birlikte ilçemizin son iki yılda İl özel idaresinden yatırım almasında büyük sorunlar yaşıyoruz. Bilinçli ve maksatlı bir şekilde Ak Parti sevdalısı ilçemiz cezalandırılıyor. Hizmetlerimiz baltalanıyor, ödeneklerimizi kullanmamız engelleniyor. Meclise verdiğim önergeler il başkanı tarafından ret ettiriliyor. Kabul olmuş kararlar hayata geçirilmiyor” dedi.
     Bir yıldır Tekir YİBO ve 10 dan fazla köyümüze hitap eden Akpınar köyünün yolu resmen trafiğe kapalı tutulduğunu ifade eden ve bir kaya patlatılıp sorunun çözülemediğini, sorunun çözümü yönünde bir çalışma olmadığını belirtti.
 
DURAĞAN İSMİ ALERJİ YAPMIŞ! 
     5302 sayılı il Özel İdaresi Kanunu her meclis üyesine sözlü ya da yazılı önerge verme hakkı tanıdığını belirten Çınlar; “ Bu hakkını meclis üyeleri kullanırken kimseden izin almak zorunda değil, bu kanuni ve yasal bir haktır. Bende Cuma günü 06.05.2016 tarihinde ilçemiz köylere hizmet götürme birliğine aktarılan ancak ikinci el kamyon alımı sayın valimiz tarafından onaylanmadığı için sadece ikinci el kamyon alımı ve kiralama yapımı yapılabilen tahsisli ödeneğin tahsis şeklinin değiştirilmesi için sözlü önerge verdim. Önergemde; ‘Durağan ilçemize 05.04.2016 tarihide ve 290 karar numarası ile aktarılan 150.000,00 TL’nin ikinci el kamyon alımı yapılamadığı için atıl durumda kalmasın, tahsis şeklini, alt yapı - üst yapı, yol, menfez, su, kanalizasyon, mal malzeme alımı ve diğer birlik hizmetlerinde kullanılması’ şeklinde değiştirilmesini talep ettim. Ancak bazı kesimlerde Durağan ismi alerji yapmış olacak ki İlçemizde doğru bir iş yapılması istenmiyor. Bu durum meclis salonunda yapılan oylamada açıkça görülmüş oldu. İl başkanının talimatı üzerine verdiğim sözlü önerge ret edildi. İlçemizin diğer meclis üyesi de kendi ilçesinin menfaatine olan önergeye ret oyu vererek ilçesi aleyhine oy kullandı. Tahsis değişikliği gerçekleşmedi. Eğer önümüzdeki aylarda bu değişiklik gerçekleşmezse atıl olarak bekleyecek hizmet bekleyen köylere harcama yapamayacağız” diyerek adeta isyan etti.
     Değerli Durağanlılar, bütün ilçeler harıl harıl çalışıp iş ve hizmet üretirken bizim paramız neden atıl bırakılmak isteniyor? Diye soran Çınlar; “Bütün ilçeler yeni iş makinası ve araç alırken Durağan ilçemiz neden ikinci el eski iş makinası ve araç alsın? İlçemiz iktidarımıza en yüksek düzeyde oy veren bir ilçe iken neden her hizmette geride kalıyor.  Durağan ilçemiz içine sindirilmiş bir ilçe, hizmet değil de dedikodu üreten bir yönetime, elini taşın altına koyamayan bir ilçe başkanına, mahkum olmamalı. Yürüyerek değil koşarak gidersek Durağan’ın ihtiyaçlarını karşılayabiliriz, sorunlarımızı çözebiliriz” açıklamasında bulundu. 
 
DURAĞAN HALKI GERÇEKLERİ GÖRSÜN!
     Çınlar; hiçbir toplantıya hiçbir parti programına çağrılmadığını ifade ettiği açıklamasında; “ Değerli Durağanlı hemşehrilerim, bunları yazmamın sebebine gelince siz önceden yapmış olduğumuz hizmetleri gördünüz, şahsıma güvendiniz inandınız. Hiçbir yerel seçimde vermediğiniz desteği Ak Partimize vererek İl Genel Meclis Üyesi seçtiniz. Ancak seçildiğim günden sonra ekibimizin kasten dağıtılması ve yerine getirilen yeni yönetim, şahsımı çalıştırmamak, hizmet yaptırmamak için akıl almaz engeller ve iftiralarla şahsımı karalıyor ve engelliyorlar. Hiç bir parti programına, toplantıya, çağrılmıyorum, haber verilmiyor, bilgilendirilmiyorum. İşte böyle bir ortamda Durağan halkı gerçekleri görsün, yaşananlardan haberdar olsun, iş yapanla yapmayanı, çalışanla oturduğu her yerde uyuyanı görsün bilsin istediğim için açıklama gereği duydum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

13.05.2016 00:00:00