“ŞEHRİ İLE MEHMET DURAĞAN’I KEŞFET” ÇALIŞMASI İLE DURAĞAN ESERLEŞTİ!

     Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk Durağan’ın tanıtımı için adeta seferber oldu.  Elindeki kaynakları ve   dökümanları kalıcı eser haline getirmek,  gelecek nesillere Durağan’ı tanıtmak için  Durağan’da bir ilke imza atan Soğukoluk, Durağan’ın tarihi eserlerinden ve doğal güzelliklerinden oluşan bir kitap seti hazırlatarak kültür bakanlığı kayıtlarına soktu.  Durağan’da, ilk kez bir okulda kitap yazarlarının kendi kitaplarını imzaladığı bir platform oluşturarak gencecik beyinlere kitap sevgisi aşılayan ve kitap yazmanın farkına varmalarını sağlayan bir etkinlikte düzenleyen Soğukoluk yaptığı çalışmalarla Durağan’ın tanıtımında çok ciddi kalıcı eserler kazandırıyor..
      16 kitapçıktan oluşan seride; Tarihi Yağbasan türbesinden, Karataş şelalerine, kültürel bir gelenek olan bolluk aşından yörenin geleneksel tarımsal üretimi olan çeltik üretimine kadar detaylı bir inceleme sonunda  hikayesi bir  dille  anlatılan “Şehri ile Mehmet Durağan’ı Keşfet” adlı kitap seti çocuklardan da büyük ilgi görüyor. Geçmiş ve gelecek hakkında fikirler sunan kitap seti yok olmaya yüz tutan bir çok geleneğinde akıcı bir üslupla gelecek nesillere aktarılmasına vesile olurken Durağan Kaymakamı Soğukoluk; “Durağan ilçemizin 16 farklı güzelliğini geleceğimizin teminatı çocuklarımıza tanıtmak ve onlara kimlik ve aidiyet duygusu oluşturmak amacıyla 16 kitaptan oluşan hikaye setimizi yayımlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
     “Kınalı Kuzu” isimli hikaye kitabı ile ilk yazarlık heyecanını yaşadığım bu günde; Durağan ilçemize 16 yeni yazar ve bir de kalıcı eser bırakmanın mutluluğunu hissediyoruz.
    Tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerimizin İlçemizde en çok kullanılan Şehri ve Mehmet isimleri ile anlatıldığı hikayelerimizin bütün çocuklarımıza faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.
    İsmini ilçede en fazla kullanılan Şehri ve Mehmet isimlerinden alan kitap seti, şimdiden  büyük ilgi gördü. Çocukların okuyabileceği bir dille hikayelendirilen kitap setini okuyan çocuklar şimdiden tarihi eserleri görmek, doğal güzellikleri hissetmek için ailelerine baskı yapmaya başladı.
    Esnaflarada dağıtılan kitap  esnaflarında dikatini çekti. Durağanlı bu kitap serisini çok sevdi.
 

 


01.07.2016 00:00:00