SİNOP TARİHİ TOPLANTIYA EV SAHİPLIĞİ YAPACAK

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, KEİ-PA’nın 2025 yılı Mayıs ayı toplantısının Sinop’ta yapılacağını duyurdu. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) ‘nde ülkemizi temsileden 2 Milletvekili olan Sinop milletvekili Dr. Nazım Maviş gibi aslen Sinop’lu olan 3 dönem Sinop milletvekili yapan ve halen CHP İstanbul milletvekili olan Engin Altay temsil ediyor.

Karadeniz’e sınırı olan 13 ülkenin oluşturduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA), 2025 yılı Mayıs ayı toplantısında komisyonda 2 Sinoplu’nun temsil etmesine dikkat çeken Dr. Nazım Maviş’in komisyon üyelerini Sinop’a davet etmişti. Komisyondaki konuşmasında CHP İstanbul milletvekili Engin ALTAY’ında Sinoplu olduğuna dikkat çekerek Türkiye’yi temsil eden 2 milletvekilin Sinoplu olduğunu vurgulayan Dr. Maviş; “komisyonda ülkemizi temsil eden 2 millewtvekilin Sinoplu olması münasebeti ile bizim için bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu söylemek istiyorum. Sizlerinde ifade ettiği gibi Sinop Karadeniz’ın en güzel en nadir şehirlerinden birisi. Bir tarih, kültür medeniyet şehri. Aynı zamanda Karadeniz’in barış ikliminin insan yapısına da en iyi yansımış şehirlerinden birisi. Bu münasebetle bahar aylarında sizleri Sinop’ta ağırlamaktan, KEİPA’nı toplantısını Sinop’ta yapacak olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” sözleri ile duyurdu.

Toplantı Uluslararası düzeyde Sinop açısından bir ilk olacak. 13 farklı ülkeden çok sayıda milletvekili ve üst düzey yetkilinin katılacağı toplantıda, Karadeniz bölgesindeki yeni ekonomik ve sosyal iş birliği imkanları değerlendirilecek.
Toplantının ev sahipliği ve raportörlüğünü ise AK Parti Sinop Milletvekili ve KEİPA üyesi Dr. Nazım Maviş üstlenecek.


21.10.2024 12:30:27