Sosyal Konut ve Arsa Projesi’nin Tanıtım Tırı Sinop’ta

Uğur Mumcu Meydanında tanıtım tırını ziyaret eden vatandaşlar proje ile ilgili merak ettikleri sorular hakkında tırdaki görevlilerden bilgi aldı. Vatandaşlar ayrıca tanıtım için hazırlanan ve daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerinde daireleri tabletlerden ve sanal gerçeklik gözlüğü ile inceledi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Salih Livaoğlu ve yetkililerle birlikte “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa’’ projesinin tanıtım tırını ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı. Vali Erol Karaömeroğlu ayrıca sanal gerçeklik gözlüğü takarak daha önce yapımı tamamlanmış olan 3+1 daireyi inceledi.

SİNOP’TA 676 DAİRE VE BİN ARSATESLİM EDİLECEK


Tanıtım tırındaki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” projesi kapsamında Sinop’ta 676 sosyal konut ve bin konut arsasının teslim edileceğini belirtti.

BAŞVURULAR SADECE HALK BANK VE E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR
Bugün Türkiye’nin en büyük sosyal konut hamlesini Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta dile getirmişti. Bugün de 17 ilimizde projenin ilk temellerinin atılışını gerçekleştiriyoruz. TOKİ Başkanlığımız tüm illerde konut yapılacağını bilgisini verdi. Kurulan stantlarda TOKİ’nin vereceği konutlarla ilgili, ‘Nasıl başvurulacak, şartları nedir?’ diye bir bilgilendirme yapılıyor. Hatta tercih edeceğiniz dairenin de nasıl olduğunu sanal alemde bizlere göstermiş oluyor. Başvuru şartlarını anlatmış oluyor. İnsanlarımızın dolandırılmaması için bu şekilde her ilde tanıtım stantları kurup halkı bilgilendiriyoruz. Sadece ilimizde 676 konut için başvuru şartları anlatılıyor. İl Merkezi 200 olmak üzere. Başvurularımız Sinop için sadece Halk Bankası ve e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Onun için vatandaşlarımız diğer insanların yanlış bilgilendirmelerine karşı kendilerini korusunlar. Vatandaşlarımızın bu şekilde hareket etmelerini tavsiye ediyoruz. Başvuruyu düşünen vatandaşlarımız bugün (25 Ekim Salı) 20.00’ye kadar vatandaşlarımıza bilgilendirme yapacağız. Kendim de daireleri sanal gerçeklik gözlükle gördüm, evlerimizde güzel. Başvuru hakkım olsa almak isterdim. Manzaramız da evlerimiz de çok güzel. Herkese başvuru yapmasını tavsiye ediyoruz.”

TOKİ ÖRNEK DAİRELERE 360 DERECE TUR


Vatandaşlar “Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi” ile ilgili tırda bulunan TOKİ uzmanlarından yüz yüze görüşerek merak ettikleri sorulara ilişkin bilgi alabiliyorlar.
Aynı zamanda özel VR teknolojisi (sanal gerçeklik gözlüğü) sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek daireleri 360 derece deneyimleyebiliyorlar. TIR ekranlarından yayınlanan soru cevap videoları sayesinde de vatandaşlar akla gelmeyen sorular hakkında bilgilendiriliyorlar.

900 MİLYARLIK DEV YATIRIM


Yaklaşık 900 milyar liralık dev bir yatırım olan İlk Evim İlk İş Yerim projesi çarpan etkisiyle 450’den fazla alt sektörü harekete geçirecek olması sebebiyle ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını da hızlandıracak. Projenin 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğe yol açacağı öngörülüyor ve en az 200 bin yeni istihdam katkısı sağlaması bekleniyor. Tüm bunların yanında proje sosyal konutları, güvenli işyerleri bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir vazife üstlenecek.


29.10.2022 16:53:55