Umutlar betona, bağışlar hurdayamı dönüşüyor!

Büyük bir törenle açılan milyarlarca lira paranmın bağlandığı beton santrali koskoca bir yazı beton üretmeden geçirdi. Beton santrali şimdi siyasilerin hedefi haline geldi.

5 Mayıs 2022 tarihinde büyük bir siyasi şova dönüşen ve skandallarla başlayan beton santralinde bir yaz geçti 1 km. bile beton dökülmedi.
Dönemin kaymakamı Ahmet TOZLU tarafından siyasi malzeme haline getirilen beton santrali AKP ilçe başkanı Hasan YILDIRIM, İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte işadamları sivil toplum örgütleri gezilerek bağış toplanmış ve toplanan bağışlarla beton Santrali alınmıştı. Türkiye tarihinde bir ilk olan İçişleri bakanlığı logosu ile siyasi bir açılış haline getirilen beton santrali açılışı Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AKP millletvekili Nazım Maviş, işadamları Ve Muhtarların Katılımı İle büyük bir gövde Gösterisine Dönüşmüştü.
Gazetemiz imtiyaz sahibi Mustafa EKER 2 Temmuz 2022 tarihli 801 sayılı gazetedeki köşesinde ‘BETON SANTRALİ Mİ? VURGUN SANTRALİ Mİ?’ başlığı ile santrali köşesine taşıyarak; “Büyük sükselerle açılalı 2 ay oldu…Ne taltifler yapılmıştı.. Büyük bir eksikliği giderecekti.. Devletin cebinden 5 kuruş çıkmamıştı..
Amaç köy yollarını asfaltlamaktı.. Şimdilik herhangi bir köy yolunda çalışma olmasa da gelecek günlerde yapılması planlanıyor!?.. Yaz bitecek, kış gelecek seçim bitecek bu gün burda görevde olanlar yarın olmayacak ama santralimiz olacak.. Sevinçliyiz!.. Beton santrali kimindi? Bilen yok? Nereden alındı? Şimdilik bilen yok? Tek bildiğimiz kaymakam ve AKP ilçe teşkilatının dernek dernek gezmeleri sonrası buldukları çözüm ve büyük övgülerle anlattıkları işadamlarımızdan para aldık beton santrali yaptıkkk… Plaket verdik, katkılarından dolayı kaça mal oldu? Anlatılmadı… Bu beton santrali batık şirketin miydi?” cümleleri ile gündemine almıştı. Eker köşesinde “Velakin 2 ay önce açılışı yapılan yazın bitmesine sayılı günler kala beton santralinden üretimle ilgili bir bilgi paylaşılmıyor.. Herşeyi paylaşanlar, siyasete malzeme edenler, parasını verip Durağan’a hizmet edenler şu beton santralinin akibetini de sorun.. Ne zaman çalışacak? Ne zaman üretecek? Yoksa beton üretim santrali olur inanın olur vurgun santrali… Demedi, demeyin…” diye bitirmişti.

KURBAN BAYRAMI SONRASI FAALİYETTE!


Gazetemiz imtiyaz sahibi Mustafa Eker köşe yazısından 5 gün sonra 7 Temmuz 2022 tarihinde Durağan Kaymakam’lığı resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak; “Beton faaliyetlerimiz bayram sonrası için programlanmıştır. Beton santralimizle üretilen ilk betonun Kurban bayramı sonrası Hicret camimizde yapmakta olduğumuz Kur’an Kursu yapısında kullanılması planlanmaktadır. Akabinde ise planladığımız yol yapım faaliyetleri kapsamında ilk beton yolumuzu Başağaç köyünda yapmayı ümit etmekteyiz” diyerek cevaplamıştı.


ÖNDER:İŞ ADAMLARININ İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL EDİLDİ...


Kış sezona girdiğimiz şu günlerde hala beton üretmeyen beton üretimi gerçekleştiremeyen beton santrali İYİ Parti Durağan İlçe Başkanı Musa ÖNDER’in sosyal medya paylaşımı ile tekrar gündeme oturdu. Önder; beton santralinin çok büyük umutlarla kaymakam Tozlu’nun elinde çanta ile iş adamlarını dolaşarak topladığı paralarla kurulduğunu belirttiği açıklamasında; “iş adamlarının desteği ile kurulan santral için sadece bir iş adamından yaklaşık kırizden önce 300.000 TL bağış diğer iş adamlarının bağışının ne olduğunu bilmiyoruz. Santralin maliyeti belli değil?kimlere imtiyaz sağlandı? İş adamlarının iyi niyetleri suistimal edildi. Beton santralı açılışı Ramazan Bayramı ikinci günü Durakhanın açılışı ile aynı gün içerisinde oldu. Sayın vali ve vekil Mavişin katılımları ile açılmıştı” dedi. Önder ilk beton santrali heykelinin AKP’ye nasip olduğunu belirterek Kurban bayramın’da AKP ilçe başkanı Hasan YILDIRIM ile arasında geçen bir konuşmaya yer verdi. Önder ; Yıldırım’ın bayram sonrası 15 gün içinde santralin faaliyete geçeceğini ve kaymakamın tayini çıkmadan Sarıkadı - Topal Şükrü yaylası arasında yola beton atılacağını söylediğini ifade etti. Önder aradan aylar geçmesine rağmen ne yolun asfaltlandığını ne de beton santralinin faaliyete geçtiğini belirterek; “AKP liler açısından beton kutsal olduğundan dolayı beton santral heykeli Durağan Başağaç köyü sarıkadı istikametinde ziyaretçilerini beklemektedir” ifadelerine yer verdi.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ...


Şimdi kamuoyu adına yetkililere ve sorumlularına soruyoruz;
1- Beton santrali için ne kadar bağış toplan mıştır? Topalanan para miktarı Köylere Hizmet Götürme Birliği kayıtlarına işlenmiş midir?
2- 2. El olarak alınan beton santrali kimden satın alınmış ve ne kadara mal olmuştur?
3-Satın alınan beton santralinin özelliği nedir?
4- Aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen beton üretmeyen santral için ne düşünülmektedir.
5- Beton santrali için gerekli olan beton pompa santral ve trans mikseri olmayan köylere Hizmet Götürme Birliği bu santrali nasıl çalıştırmayı düşünmektedir?
6- Gerekli malzemeleri olmadan alınan beton santrali için teknik bilirkişi raporları alınmış mıdır?
7- İlçenin bu santrali kullanabileceği yönünde bir rapor var mıdır?
8- Alınan ve bu güne kadar kullanılmayan beton santralin batmakta olduğu iddia edilen AKP’li bir işadamına ait olduğu iddiaları konuşulmaktadır. Bu iddialar doğru mudur?


14.11.2022 15:56:17