YAŞASIN 1 MAYIS

     Sinop’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Uğur Mumcu Meydanı’nda sendikalar, siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) katılımı ile kutlandı. Kaleyazı mahallesindeki eski otogar önünde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak, Uğur Mumcu Maydanına kadar yürüdü. Polis tarafından kutlamanın yapıldığı alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, kutlamalara katılanlar sıkı aralamalardan geçirilerek meydana alındı.
Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan işçiler, daha önce hayatını kaybeden emekçiler için saygı duruşunda bulundu.
     Programda konuşan Sinop Milletvekili Barış Karadeniz emekçilerin bayramını kutladı. Daha sonra Sinop Eğitim Sen Sinop Şubesi Başkanı Hakan Eker 1 Mayıs Tertip Komitesi adına yaptığı konuşmada; “İşçi ve emekçilerin; kapitalist sömürüye, emperyalist saldırganlığa, işsizliğe, yoksulluğa ve her türlü ayrımcılığı karşı alanlara çıkan, iş, emek, barış ve özgürlük mücadelesi yürüten herkesin 1 Mayıs’ını kutluyor, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir köşesinde sermayenin baskılarına karşı direnen, talepleriyle alanlara çıkan bütün sınıf kardeşlerimize buradan selemlarımızı gönderiyoruz.” dedi.  
     Eker konuşmalarının devamında; “Türkiye’de ve bütün dünyada emeğin, barışın ve kardeşliğin hüküm  sürdüğü, sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek yaratmak için mücadelemize  kararlılıkla, azimle, inançla devam edeceğiz. Yaşasın 1 Mayıs.” Açıklamasında bulundu. 
     Konuşmalar sonrası 1 Mayıs Emek ve Danışma Günü halay çekilerek kutlandı.
     1 Mayıs kutlamalarına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur ve çok sayıda emekçi katıldı.

06.05.2016 00:00:00