YOL AYRIMINDAYIZ!

     DSP il Başkanı Davut Çalhan ve Durağan İlçe başkanı Faruk Serin gazetemizi ziyaret etti. Yeniden teşkilatlanma kapsamında ilçe teşkilatlarını ziyaret eden İl Başkanı Çalhan yerel basının demokrasimiz açısından önemine vurgu yaptığı konuşma da “ Bu gün gelinen nokta da yerel basın artık daha önemli hale gelmiştir. Ulusal basın adını verdiğimiz yaygın basın iktidarın gölgesinde gitmekte muhalefet partilerinin sesi olmaktan uzaktır.”
     Çalhan; “Türkiye bir yol ayrımındadır. Atatürk’ün kurduğu ve bu gün dağdaki çobanından  en ücra köşedeki insanımıza kadar bireye özgürlük veren, başarısına, çalışmasına, düşüncelerine, eleştirilerine değer veren cumhuriyet tehdit altındadır. Bu gün yine Atatürk’ün kurduğu değerlerle iktidar olanlar rejimi sorgulatır hale getirmiştir.  Seçme ve seçilme hakkı kazanan kadınlarımızın özgürlükleri tehdit ve tehlike altındadır. DSP alın terinden, devrimden yana cumhuriyetten yanadır. Biz Atatürk’ün çizgisinde rahmetli Ecevit’in demokratik sol felsefeyi benimsemiş kitleleri ile halkımıza doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Amacımız yalanlarla değil gerçeklerle, yolsuzluklarla değil alın terine verilen değerlerle siyaset yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
AYRIMCI DAVRANIYORLAR, BİRİLERİNİ ZENGİN EDİYORLAR!
     Çalhan; il genelinde verilen vaatlerin hiç birinin yerine getirilmediğini alt yapı olmadan makyaj ve  gösterişlerle milletin aldatıldığını, birilerinin sürekli zengin edildiğinin altını çizdi. Yerel belediyeler özellikle iktidarın belediyeleri ayrımcı olmakla suçlayan Çalhan; “Gösterişli, billboardlarla halkın gözünü boyamakta, yapılacak, edilecek, getirilecek gibi söylemlerle yapamadıklarını cek, caklarla süsleyerek, halka şirin gözükerek ,iktidar gücü ile muhalefetsiz bir ortamda siyaset yapmaktadırlar. Biz artık muhalefet edeceğiz gerçekleri halkımızla paylaşacağız. Sinop’ta bir demecimde dediğim gibi mecliste 1.5 parti var. Muhalefet etmeyen iktidarın yolundan giden bir yapı mevcut. Yeni genel başkanımızla bu yapıyı değiştirmek halkımızla tekrar buluşmak için yerelde de yollara düştük” dedi.
     Gazetemiz imtiyaz sahibi Mustafa Eker’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizler tarafsız biçimde bize gelen, bize değer her türlü düşünceye kapımız açık. Onların sesi olmak için buradayız. Ezilmişlerin haksızlığa uğrayanların sesi kısılanların sesi olan basına gösterdiğiniz bu duyarlı davranışınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

13.05.2016 00:00:00