YURT YOK, MİSAFİRHANE HAZIRLANIYOR!

Durağan Belediyesi ilçemize gelecek Meslek Yüksekokulundaki kız öğrenciler için faaliyete almayı düşündüğü misafirhanede hummalı bir çalışma yürütüyor.

Durağan Meslek Yüksekokulunun  açılmasına kısa süre kala Durağan Belediyesi’de öğrencilerin kalma sorununu çözmek için harekete geçti. Belediye anosları ile eşyalı eşyasız evi olanları beyaz masaya nüracaata davet eden belediye kız öğrencilerin barınabileceği bellediye misafirhanesinde de hummalı bir çalışma yürütüyor. Geçen sene başlatılan fakat bir türlü yetiştirilemeyen misafirhane için bu yıl öğretmenevi’nin kapanması ile birlikte daha zorunu hale gelmişti. İlçede öğrencilerin kalabileceği yurt bulunmaması nedeni ile gelen öğrencilerin barınma konusunda büyük sorun çektiği ilçede belediye 1 hafta içerisinde kız öğrencilerin barınabileceği misafirhaneyi faaliyete sokarak soruna çözüm bulmaya çalışıyor. Özel bir şahıstan kiralanan ve misafirhane olarak faaliyete sokulacak olan binan güvenlik  noktası  ve odalara ait yerleşim planlamaları yapıldıktamn sonra öğrenci kayıltarının başlayacağı beliritiliyor. Eksiklikleri tamamlanan binada mefruşat çalışmaları bitirilirken belediye çalışlanları üniversite açılmadan  misafirhanenin hizmete girmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor. Binanın genel temizliği öğrencilerin barınabileceği alanların oluşturulması için yoğun bir faaliyet yürütülürken belediye personelinin önemli bir kısmının bu noktada görevlendirildiği belirtiliyor. 
    Durağan Belediye başkanı Ahmet Kılıçaslan ise süreci yakından takip ederken  misafirhanenin hızlı bir biçimde hizmete girebilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Kılıçaslan; “İlçemizde bir meslek yüksekokulku kazandırdık ama öğrencilerimizin barınma sorununa kesin ve kalıcı bir çözüm bulamadık. Geçtiğimiz yıllarda ilçemizde faaliyette olan öğretmenevi önemli bir eksikliği gideriyordu. bu yıl ise öğretmenevi’nin deprem güçlendirmesi nedeni ile faaliyetlerine son vermesi boşaltılması özellikle ilçemize gelecek kız öğrencilerimiz için önemli bir  eksiklik oluşturmuştur. Bu açığı kapatabilmek için geçtiğimiz yıl planladığımız ve faaliyete alamadığımız misafirhaneyi bu yıl  okulumuz açılmadan faaliyete sokarak yaklaşık 50 kız  öğrencimizi barındıracak  bir yapıyı oluşturmak için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettik” dedi.

Haber: Mustafa EKER


27.09.2023 11:45:59