ASIL ENGEL...

Yüreklerde engel olmadıkça, gerisi bir hiçtir...

Asıl engel yüreklerdeki engeldir. Bir insanın bir insanı sevmemesinin nedenidir. Asıl engel sevgisizliktir...

Asıl en gel yaşamı sevmemektir, insanları, doğayı, hayvanları, iyisiyle kötüsüyle yaşamı sevmemektir.

Her yıl 3 Aralık Günü Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Hayatımızda başımıza ne ne zaman ne geleceğii bilemeyiz. Kimi insanlar doğuştan gelen belli sebepler ile engelli olarak dünyaya gelir, kimileri ise sonradan geçirilen yaşantılar, olumsuz olaylar yüzünden engelli birey olabilir.

Bazıları da doğuştandır veya herhangi bir etki yüzünden yüreklerinde engel yemiştir. Işte bu engelin farkı da bu, diğer tüm engeller yok sayılabilir görmezden gelinebilirken yüreğinde engeli olan birisi yok sayılamaz, görmezden gelinemez olmasıdır.

Engelli olmak, toplum dışında kalmak ve hiçbir işe yaramamak gibi düşünülmemelidir. Çünkü asıl büyük engellilik sevgisizlik, saygısızlık, merhametsizliktir. Yeter ki zihniyetlerimizde, kalplerimizde ve vicdanlarımızda engel olmasın. Diğer engeller el birliği ile aşılır.

Engelli olmak bir tercih değil, hayatın bize sunduğu bir sınavdır ve bazı sınavlar el birliği ile aşılır. Işte bu gerçeği göremeyenlere görme engelli tanısı koyulmalıdır. Çünkü asıl körlük budur.

Tohum toprağa, engelli bireyde iyi bir topluma aittir. Çünkü engellilik bir engel değildir, sadece atılması gereken bir düşüncedir. Bunu da iyi bir toplumsuz atmak zordur. Bu yüzden tek ihtiyacımız olan şey iyi bir toplum...

Yüreğine, merhametine ve sevgisine engel yememiş bir toplum...

Asıl engel nedir diye sorsalar? Vereceği cevap sevgisizliktir diyen bir topluma ihtiyacımız var. Yani kısacası tüm bu kalıplaşmış düşüncelerden kurtulup hayattı yaşamaya hiçbir şeyin engel olmadığının bilincinde olan bir topluma ihtiyacımız var...

“Yaşamanın en büyük bedeli, yarına ve bugün ki atıklara olan beklentilerdir”(Seneca) bu atıklara göre yaşamaktır.

Yaşama sevinci ile hayata tutunan engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.

Dünya engeliler günü 3 Aralık değildir her gündür.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.