Haberler Haber Girişi : 21 Nisan 2016 00:00

AV YASAĞI BAŞLADI

AV YASAĞI BAŞLADI
Konu ile ilgili olarak Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Su ürünlerine koyulan zaman, av araçları ve boy yasakları balıklarımızın en az bir kere üreme yapabilmesi amaçlanarak tespit edilmiştir. Yasak zaman aralıklarında bölgemizde mevcut yerli türler yumurta bırakmak için kıyıya sığ sulara yanaşmaktadır. Bu sebeple avcılara hedef olmaktadırlar. Sürdürülebilir su ürünleri için stoklarımızı koruma için her zamankinden daha hassas olmalıyız. Bu amaçla, Bakanlığımızca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak yayımlanan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Tebliğ hükümleri doğrultusunda denizlerimizde ve iç sularımızda su ürünleri avcılığına yasaklamalar getirilmiştir.
İlimiz dâhilinde yer alan denizlerimizde ve iç sularımızda belli türler ve av araçları için getirilen düzenlemeler;
 
DENİZLERİMİZDE:
Kalkan Balığı :  15 Nisan-15 Haziran
Algarna İle Deniz Salyongozu Avcılığı : 
1 Mayıs- 31 Ağustos
Her Türlü Trol İle Avcılık :
15 Nisan – 15 Eylül
Gırgır Ağları İle  Avcılığı : 15 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında,
 
İÇ SULARIMIZDA:
Sülük Avcılığı : 1 Mart – 30 Haziran
Sazan, Kadife Balığı, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali : 1 Nisan- 1 Temmuz
Sudak : 15 Mart – 1 Temmuz
Kurbağa avcılığı: 1 Nisan – 31 Mayıs
Kara Salyangozu : 1 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında her türlü avcılığı yasaktır.
Bu dönem içerisinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü denetim elemanlarınca,  av araçları ve avlanma yöntemleri başta olmak üzere, avlanan balık türlerinin boy, avlanma zamanı, avlanma yerleri ve balıkçıların yükümlülükleri ile uyulması gereken kurallara ilişkin düzenlemelerin denetimini titizlikte yürütülmektedir. Mevcut su ürünleri stoklarımızın gelecek nesillere ulaştırılması, denizlerimiz ki su ürünlerinin tüketilmeden avlanması, işlenmesi ve değerlendirilmesi için denetim ekiplerimiz, zaman kavramı gözetilmeksizin sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadır.
 Balıkçılarımızın ve halkımızın da duyarlı olmasını, kurallara uymalarını, uymayanları uyarmaları büyük önem taşımaktadır.
Ülke, Bölge ve İlimiz ekonomisi için büyük önem taşıyan su ürünleri varlığımıza sahip çıkmalıyız” denildi.