Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, "Türkiye çok kalleş bir tuzağın ve savaşın içindedir. Birinci dünya savaşını birebir yeniden yaşıyoruz. Sultan Abdülhamit dönemini tekrardan yaşıyoruz. Sultan Abdülaziz dönemini yer yer yeniden yaşıyoruz" dedi. Ünlü Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Sinop'ta düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy'un Dünyası" konulu söyleşide gençlerle bir araya geldi. ‘Milli şair’ Mehmet Akif Ersoy’un 80. ölüm yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliğinin öncülüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi organizesinde "Mehmet Akif Ersoy'un Dünyası" konulu söyleşi düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma hikayesini ve marşın kabul edilme aşamalarını konuklarla paylaştı.
[embed]https://youtu.be/12EVg_MkY6E[/embed]TÜRKİYE KALLEŞ BİR TUZAĞIN İÇİNDE
Büyük şair Mehmet Akif'in İstiklal Marşını yazdığı dönem ile şu anda ülkenin içerisinde bulunduğu durumun aynı olduğunu dile getiren Yavuz Bahadıroğlu, Türkiye'nin kalleş bir tuzağın içerisinde olduğunu kaydetti. Tarihin aynen tekerrür ettiğini kaydeden Bahadıroğlu; "Bu gün başımız belada arkadaşlar. Türkiye çok kalleş bir tuzağın ve savaşın içindedir. Bunu nasıl aşacağız?; 'Dalgalan sende şafaklar gibi ey nazlı hilal' Tam İstiklal Marşının yazılış nedeni buydu. Millete moral vermekti. Birinci dünya savaşını modomod, birebir yeniden yaşıyoruz. Sultan Abdülhamit dönemini tekrardan yaşıyoruz. Sultan Abdülaziz dönemini yer yer yeniden yaşıyoruz. Bakın Sultan Abdülaziz'i katlettiler, ama hala ders kitaplarımızda Sultan Abdülaziz'in intihar ettiğini yazıyor, yanlış yazıyor" dedi.
EN BÜYÜK TEHLİKE YANLIŞ YAZILAN DERS KİTAPLARI
En büyük tuzaklarından birinin de yanlış yazılan ders kitapları olduğuna dikkat çeken Yavuz Bahadıroğlu, gençlerin bu kitaplarla adeta zehirlendiğini kaydetti. Bahadıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu gün yanlış kitapları çocukların sıralarına koymaktansa, hiç koyma! Paraları ile alsınlar da; muhtevası, içeriği doğru olsun. Doğru olsun ki; 15 Temmuz'da tankların altına yatabilme cesaretini gösterebilen genç yüreklerden bir 10 misli daha üretelim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var çünkü. Bu çocuklar korkuyu korkuttular, adeta ölümü öldürdüler. Türkiye'nin insana ihtiyacı var. Köprü biraz daha bekleyebilir. Tünel biraz daha bekleyebilir. İnsanın önceliği var bu ülkede. Bir ülkenin, bir devletin en büyük sermayesi, insandır. Belki de nadir olduğu için, yetişmiş insanımız, yürek adamımız, vatansever insanımız az olduğu için Mehmet Akif gibi yüreklerimizde yürek izi bırakan insanlarımızı sık sık anma ihtiyacı duyuyoruz. O ve onun gibilerin ruhu şad olsun, yerleri cennet olsun inşallah" Bahadıroğlu büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerle süslediği konuşmasında, İstiklal Marşı yarışmasına nasıl katıldığını, şairin hayat felsefesini, çektiği sıkıntıları ve eserleri ile ilgili çeşitli bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Programın sonunda Sinop Valisi Hasan İpek, Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti. Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen söyleşiyi; İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Menderes Dümen, SGK İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, Halk Bankası Müdürü Reşit Canik, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.