Haberler Haber Girişi : 25 Mart 2016 00:00

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN... HAYDİ SENDE GEL!

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN... HAYDİ SENDE GEL!

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN...
HAYDİ SENDE GEL!

Türk Ocağı Sinop Şubesi ve Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği başkanlarılarının yapmış oldukları basın bildirisinde millet olabilmenin ve kardeşliğin gereğinin zor zamanlarda omuz omuza olabilmekten geçtiğinin altı çizildi. 
İki derneğin işbirliği ile 26 Mart Cumartesi akşam saat 19:00 da Sinop Halk Eğitim Merkezi salonunda Suriye’de zulme uğrayan BAYIRBUCAK Türkleri için şiir dinletisi, konser ve söyleşi içerikli bir etkinlik düzenleneceğini belirten dernek yetkileleri, gelirlen ve toplanan yardımların Bayırbucak Türkmenlerine iletileceğini belirttiler. Etkinliğe Bayırbucaklı şair ve sanatçıların katılacağını belirten; başkanlar Sinoplulara düzenlenen etkinliğe katılmaya davet etti.

Etkinliğin giderlerinin hayırseverler tarafından karşılandığını ve davetiyelerden elde edilecek gelirinde zor durumda olan Türkmen kardeşlerimize yardım olarak gönderileceğini ifade eden dernek başkanları; “ Bu zor günlerinde kardeşlerimize omuz vermek için bu düzenlenen etkinliğe Sinoplu hemşehrilerimizin büyük bir katılım göstereceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdiler.
Sinop’taki etkinlikte şiirrleri ve türküleri ile yer alacak olan Adil Şan Türkvizyon Şarkı Yarışması’na Suriye Bayırbucak Türkmenleri’ni temsilen katılmış ve söylediği ‘Diriliş’ adlı eserle büyük beğeni kazanmıştı. Diriliş Ertuğrul dizisinin jenerik müziğini Türkmenlere uyarlayan Adil Şan, yarışmada ‘Jüri Özel ‘Sempati Ödülü’nü’ kazanan sanatçı olmuştu.