Haberler Haber Girişi : 25 Haziran 2024 12:10

BAYRAM 'YANGIN YERİ'NE DÖNDÜ

BAYRAM 'YANGIN YERİ'NE DÖNDÜ

Kurban Bayramı nedeni ile verilen 9 günlük Bayram tatilinde ilçemizde Cevizlibağ ve Emirtolu’da çıkan yangınlar korkuttu. 
 

19 Haziran 2024 günü saat 04:00 sıralarında vatandaş uykuda iken Durağan İlçesi Cevizlibağ Köyü’nde çıkan yangında  5 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken 20 Haziran’da yine Durağan ilçesinin en uzak köylerinden biri olan Emirtolu köyünde  saat 23.000 sıralarında çıkan yangında ise 2 ev, 2 ahır 1 ambar, 1 mobilya atölyesi yanarak kullanılamaz hale geldi.
    Yangınların elektrik kontağından çıktığı değerlendirilirken Cevizlibağda sabah saatlerine karşı vatandaş uykuda iken başlayan yangının fark edilmesi can kaybı yaşanmasına engel olurken  Emirtolu gece saatlerinde başlayan yangın tüm köylüleri ve civar köyleride seferber  olması yangın araçlarının müdahelesi ile yangın saat 02.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.
Cevizlibağ’da ve   Emirtolu’da   ahşap evde başlayan yangınların elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor. Köylerde çıkan yangın ahşap evin bitişiğinde bulunan diğer ahşap evlere sıçraması sonucu genişlemiş
    Yangın haberini alır almaz Durağan ve çevre ilçelerden İtfaiye Ekipleri, Orman İşletme Arazözü, Afad, Jandarma, Sağlık ve Yedaş ekipleri yangın bölgesine sevk edildi. Ekiplerimizin müdahalesi sonucu yangınlar söndürülürken  soğutma çalışmalarının halen devam ettiği bildirildi.
    2 köyümüzde meydana gelen yangın neticesinde, 7 ahşap ev, 2 ahır ve 1 ambar ve 1 mobilya atölyesi tamamen yanarak kulanılamaz hale gelirken herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, yaralanan vatandaşımız bulunmadığı bildirildi.
Yangınlarla  ilgili olarak  kurumların gerekli çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtiliyor.    
    Köylerimizde çıkan yangınlar sonrası  müdahele ekipleri ile vatandaşlarımız arasında çıkan tartışmalar yangına müdahele eden  ekiplerin çektiği zorlukları gözler önüne seriyor.
     Çıkan yangın sonrası Sinop Valisi  Dr. Mustafa Özarslan,  Boyabat Kaymakamı ve Durağan Kaymakam Vekili Enver Yılmaz, Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ferhat Kuran, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal ve ilgili Kurum Müdürleri ile birlikte Cevizlibağ köyüne sabahın erken saatlerinde gelerek yangınzedelerle ve köylülerle görüştü.
     Burada yetkililerdeyangınla ilgili bilgiler alan Vali Dr. Özarslan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
    20 Haziranda Emirtolu’da meydana gelen yangın sırasında Emirtolu köyüne Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AFAD Başkanlığı Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Boyabat Kaymakamı ve Durağan Kaymakam Vekili Enver Yılmaz, Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ferhat Kuran, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal ve ilgili Kurum Müdürleri ile birlikte yangın bölgesine gittiler. Yangın mahallinde müdahele ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde koordine ederek; “Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Valimiz, ilgili kurumlarımız tarafından hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti”

    Köylerder itfaiye araçlarının  yangın noktalarına müdahelesinde yolların dar olması yangın noktasına ulaşımda sıkıntıların yaşanması itfaiye ve arazöz araçlarının  birlikte müdahelede zorlanması yangına erken müdaaheleyi geciktirirken, köylerdeki imar durumu ile ilgili bir çalışma yapılması gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.