Haberler Haber Girişi : 16 Kasım 2023 12:58

BİR ASIRLIK CUMHURİYETİMİZE YENİ FİDANLAR DİKİLDİ...

BİR ASIRLIK CUMHURİYETİMİZE YENİ FİDANLAR DİKİLDİ...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısı ile 11 Kasım’da  Sinop il ve ilçelerinde belirlenen noktalarda ‘100. YIL CUMHURİYET ORMANI’  fidan dikimleri gerçekleştirildi. Sinop merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen fidan dikimlerinde  576 loaksyonda 100 bin adet fidan dikildi. Durağan’da 6 noktada 330 adet fidan dikimnin gerçekleştiği etkinlik 11 Kasım Milli Ağaçalndırma gününde gerçekleştirildi.
Sinop Merkez’de Ak liman mevkiinde Türkiye haritası silueti içerisinde gerçekleştirilen fidan dikiminde bir konuşma yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ sloganı ile  gerçekleştirilen etkinlikte; “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümünü, Doğa, Kültür ve Medeniyet Şehri Sinop’umuzda; Cumhuriyetimizin şanına yakışır şekilde düzenlediğimiz etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz. Yeşil ve ağaç sevgisi ile bilinen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde “Daha yeşil bir Türkiye” için başlatılan, “Milli Ağaçlandırma Günü’’nde Geleceğe Nefes Cumhuriyet’e Nefes sloganıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘’100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’’ fidan dikimi etkinliğine hepiniz hoşgeldiniz.  Sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.
    Vali Dr. Özarslan; “ Ormanlarımız ülkemizin akciğerleri, en büyük zenginlik kaynağıdır. Ormanlarımız bereketli topraklarımızın bekçileri, yurdumuzun süsü, güzelliği ve bereketidir . Biz tabiatla kardeş, ağaçla, çiçekle, yeşille, toprakla dost bir milletiz. Ağaca, bitkiye, hayvana değer veren, onlara saygı gösteren güzel bir geleneğe kültüre sahibiz. Son nefesinde ağaç dikmeye özendirilen, tabiatı korumayı hayırlı işlerden sayan bir medeniyetin, bir kültürün mensubuyuz.  Gelecek nesillere doğal miras olarak bırakacağımız ormanlarımızı korumak, geliştirmek, fidan dikerek yeni orman alanları oluşturmak ve çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisini, orman sevgisini kazandırmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.  Bugün Türkiye’nin en kuzey noktası, güzel şehrimiz Sinop’umuzda 57 farklı lokasyonda 100.000 fidanı toprakla buluşturuyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti’mizin siluetini işlediğimiz 4000 merte kare alan toprağımıza 5.700 adet fidan dikimini gerçekleştireceğiz.

  Toprakla buluşturduğumuz fidanların Cumhuriyetimiz, ülkemiz, milletimiz, Sinop’umuz ve aydınlık geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bu Duygu ve Düşüncelerle; Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümünü en içten duygularla bir kez daha kutluyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurucu kahramanları, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

DURAĞAN’DA DA  100.YILA ÖZEL 100 TARİHİ ŞAHSİYET ADINA FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
“100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” 100 tarihi şahsiyet adına 100 adet fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.  Hastane yanı Mevkii’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakamımız Sayın Celal GÜNGÖR, Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN, İlçe Protokol Üyeleri Kurum Müdürleri, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.