BİR GÜNDE 6 TANE KADIN KATLEDİLDİ!

Farkında mısınız? uzun zamandır yazmıyorum. Çünkü ben farkındayım hiç birşeyin değişmeyeceğini, kör zihniyetlerinizin at gözlüklerinizin bu yazıda yazacağım onca sarf ettiğim cümleden sonra yarın haberlerde aynı şeyleri duyacağımı....
    Ama bir şey oldu bir katliam, yüreğimde ki son umudumu aldı götürdü...
    24 Haziran günü 24 saatte toplam 6 tane kadın cinayeti oldu. TÜRKİYE’DE BİR GÜNDE 6 TANE KADIN KATLEDİLDİ. Bir cümleden daha fazlası. 6 hayat, 6 farklı hayal, 6 farklı umut katledildi. 
    Zor adlı bir yazım vardı yazıda “ülkede erkek olmak kolay. Bir kız çocuğu olarak soruyorum size küçük yaşım izin vermiyor anlamama BU ÜLKEDE ERKEK OLMAK NE DEMEK? Araba sürmek mi? ,gece rahatça gezebilmek, istediği saatte mi eve dönmek? , istediğini giymek mi? Yoksa yaşamak mı? demekti erkek olmak...” Cümleleri vardı. Şimdi anlıyorum erkek olmak bir kadını öldürebilmek, bir kadın üzerinde hakimiyet kurabilmek, bir kadını sahiplenebileceğini düşünmek.
    Güçlü kadın istemiyorsunuz çünkü kadın hep sussun, otursun, erkek ne derse onu yapsın, evinde otursun çalışmasın istiyorsunuz.  Kadınlar gün geçtikçe özgürlüklerini daha çok ellerine alıyor ve isterlerse neler yapabileceklerini daha iyi anlıyorlar. Üzgün değilim sizin için.
    İstanbul sözleşmesini  uygulamak yerine yürürlükten kaldırdık. Çünkü bize göre TDKdeki cinsiyetçi ifadeleri kaldırmak daha etkili bir uygulamaydı (sanırsam)
    Bu ülkede 6 KADIN KATLEDİLİRKEN bu ülkede ki polis savcı hakim en önemlisi hükümet ne yapıyordu? Bu ülkedeki adalet sadece mazluma mı işleyecek?
    Bu ülkede bu sistemde insan olmak mı zor? Yoksa kadın olmak mı?
    Kadın olmak zor. ZOR BU MEMLEKETTE KADIN OLMAK. Pembe nüfus cüzdanıyla doğduysan bu ülkede zordur.     
    Doğduğundan itibaren koruman gereken bir namusun vardır. Bunu sana baban, amcan, kuzenin, öğretmenin, deden herkes söyler ama asıl zor olan onlardan korumaktır. İnsan kılıklı yaratıklardan korumaktır...
    Namusu hep kadınlara yüklemiş töre. Ama en çok da, erkeğim diyen erkeğe lazımdır namus. Namus sadece cinsellik değildir. Hak yememektir, yalan söylememektir, gücü yeterken güçsüzü ezmemektir, kimsenin namusuna yan gözle bakmamaktır namus.
    Namusun cinsellik ile, ahlak ile, saygının korku ile alakalı şeyler olmadığını anlayabildiğimiz gün, belki bir şeyler olacak. Aksi takdirde açık giyinenlere baskı uygulayanı namuslu, inanmayanları inanmaya zorlayanı dindar, korkudan susanı saygı sanmaya devam edeceğiz.

    Sizin bu saçma zihniyetleriniz belkide ilk cümleden dedi acaba kadın ne yaptı? Çünkü zihniyetiniz sadece bu cümleyi kurabilecek kabileyete sahip bu yüzden cevap bile veremiyorum.
    Yüreğimdeki son umut da gitti çünkü Diamond Tema için kısa sürede işleyen adalet yine olması gerektiği yerde değil güçlünün elinde, olması gerektiği yer boş....
    Kızlar, kadınlar o kadar değerlisiniz ki. Bir erkeğin kanatları altında olup rahat bir yaşam sürmek olmasın hedefiniz.Fazlası olun, hayalleriniz olsun, peşinden koşun.Kendi ayaklarınız üstünde durmak ilk hedefiniz olsun. Bunları söyleyecek merci değilim ama söylemek istedim...
    Bir yıl önce kullandığım cümleyi kullanmak istemezdim ama aynı yazıyı koysam yeri var. Çünkü; bir yılda hiç bişey değişmedi. Şimdi soru mu yenileyim adam olmak mı zor, kadın olmak mı? Yoksa insanlığın yolunu bulmak mı?
    Belki bu sefer o gözlükleri çıkaracak kadar etkili olur bu cümle; 
    TÜRKİYE’DE BİR GÜNDE 6 TANE KADIN KATLEDİLDİ
    TÜRKİYE’DE BİR GÜNDE 6 TANE KADIN KATLEDİLDİ 
    TÜRKİYE’DE BİR GÜNDE 6 TANE KADIN KATLEDİLDİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.