Haberler Haber Girişi : 22 Ağustos 2022 15:53

BİZİM İÇİN BİTTİNİZ

BİZİM İÇİN BİTTİNİZ

“Bu ülke bu hale geldiyse, bugün benim Anadolu’daki vatandaşım konteynırlar dan evine çöp rızık topluyor, götürüyorsa. Hafta pazarlarının atıklarını toplayıp evine götürüyorsa meydanlar açız açız diye bağırıyorsa evinin kirasını ödeyemiyorsa, suyunun parasını ödeyemiyorsa elektiriğinin parasını ödeyemiyorsa ve artık yandım Allah diyorsa benim halkım, vatandaşım. % 25’i açlık sınırının altındaysa, %50’si açlık sınırının altındaysa bu hale Türkiye’yi kim getirdi? bu hükümet getirmedi mi? rakamlar ortada ve bu ülke ortakları bunun sorumluluğunu taşımıyorlar mı?”
“bunun sorumlusu hükümet değil mi?”

Türkiye’nin nüfusunu yaklaşık 85 milyon olarak aldığımızda, 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğu görülmektedir. Bu sorunu ayrıntılandırdığımızda, tüketicilerin yüzde 50’ye yakınının (yüzde 49,6’sı) açlık sınırının altında yaşadığı belirlenmiştir.

Medyan gelirin %60’ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre yoksulluk oranı ise son yılda 0,6 puan azalarak %21,3 olarak gerçekleşti.

Görüyoruz ki hiçbir şey değişmemiş açlık sınırı yine yüzde 50 yoksulluk sınırı yine yüzde 20.
“ şimdi bunlar tamamıyla adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi tertemiz oldular pırıl pırıl oldular ve yepyeni olarak bu ülkede taktim edilmek isteniyorlar bunu şunu bilmenizi isterim ki ne siyaset kurumlarının diğer partileri yutar ne de bu millet yutar. Millet bunların hepsini çok iyi biliyor zaman şöyle birazcık daha ilerlesin bir seçim sandığı haline gelindiği zaman arşivlerin hepsi açılacak ve gözler önüne serilecektir. Yani bu millet bu kadarda unutkan değil bunların hepsi hatırlandığı zaman neyin bedelini kimlerin ödeyeceği ortaya çıkacak”

Sayın cumhurbaşkanımızın 21 yıl önce kurduğu bu cümleler şimdiki durumumuzun en iyi özetleri arasına girebilir.

Türkiye yine gelişmemiş yine fakirleşmiş ve yine kötü bir lider seçmiş kendine.

Biz gençlik olarak bıktık, yorulduk ve anlamayı anlaşılmayı bekledik. Hep bekledik birileri bizi anlasın diye sesimizi duyan olmadı. Hep bekledik birileri bize yardım etsin diye kimse görmedi. Ama biz Türkiye’nin bu içler acısı halini hep gördük, duyduk, hissettik.

İlk yazılarımda hani demiştim ya Türkiye bir enkaz bizde z kuşağı olarak enkazın altında yaşamaya çalışanlarız diye işte benim artık dayanacak gücüm kalmadı İKTİDAR gücümü sömürdünüz, yeni bir Türkiye umudumu bitirdiniz. Türkiye’de güzel bir hayata sahip olma hayalim bitti evet belki güzel bir hayat olacak ama bu iktidar başta olduğu sürece Türkiye’de olmayacak. “ neyin bedelini kimlerin ödeyeceği ortaya çıktı” evet çıktı, sizin seçtiğiniz iktidarın bedelini z kuşağı yani biz ödüyoruz. Ama bizim sayemizde sizin seçtiğiniz iktidar bu yaptıklarının hayalini sömürdüğünüz gençlerin bedelini ödemeyeceğinizi mi zannediyorsunuz?

Sizin yüzünüzden de anadoluda’ ki vatandaş konteynırlardan çöp toplamıyor mu? Evine hafta pazarlarından artanları rızık olarak götürmüyor mu? Şu an bunların suçlusu siz değil misiniz?

“şimdi bunlar tamamıyla adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi tertemiz oldular pırıl pırıl oldular ve yepyeni olarak bu ülkede taktim edilmek isteniyorlar bunu şunu bilmenizi isterim ki ne
siyaset kurumlarının diğer partileri yutar ne de bu millet yutar”. Evet onların dediklerini millet yutmamış ama siz baya iyi yutturmayı başardık zannediyorsunuz. Boşuna umutlanmayın sizin etkiniz altında kalmayan bu Türk genci sizin etkiniz altında kalanlarıda kurtaracak.

Siz bir hikayeydiniz ve biz son yazısını gördük hikayeyi bitiremeyenler o yazıyı gördükten sonra sizi rafa kaldıracak olan biziz ve kaldırıp yeni yazarları raftan alacakta. Siz bir hikayeydiniz ve bizim için bittiniz…