Haberler Haber Girişi : 16 Temmuz 2016 00:00

BU FARKIN SEBEBİ NE?

BU FARKIN  SEBEBİ NE?
     Durağan Belediyesi tarafından satışı yapılan artık parseller tartışma konusu olmaya devam ediyor. Vatandaşlar arasında ayrım yapıldığı  belediye meclis üyelerinin haklarının korunduğu ve ucuza aldıkları iddia edilirken  Durağan Belediyesi tarafından verilen  bir belge kafaları karıştırdı.  Belediye meclisi tarafından belirlenen fiyatlar arasında oluşan ciddi farklar fiyat belirlemedeki kriterin ne olduğu sorusunu akla getirdi. 
     Belediyeye inşaat yapmak için merkez mah. 19 mayıs caddesinde 46 z.a 84 ada 1 pafta da 25 ve 29 no’lu artık parsellere ilişkin belediyeden fiyat isteyen ve m2  700 Tl istenmesi üzerine araştırma yapan Necati Sarıoğlu  kendinden önce satışı yapılan artık parsellerdeki fiyatı görünce adeta isyan etti. Sarıoğlu, uygulamanın haksız olduğunu belirterek hukuki platformda haklarını arayacaklarını ifade etti.
     Belediye meclis üyelerinin aralarında bulunduğu artık parsel satışlarında adaletsiz satışları kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşılan belgede M. T.ye   m2 fiyatı  17.50 TL’den başlayan ve Sonrasında 150 TL’ye kadar yükselen fiyatlar  Sarıoğlu’na 700 TL. olarak sunulunca konu kamuoyuna yansıdı. Durağan’da günün konusu olan ve belediye meclis üyelerini tartışma için çeken duruma CHP ilçe Başkanı M. Ali Koç’ta katıldı. Kendilerinin de  artık parsel aldığını belirten Koç; “Bu fiyat belirlemedeki ana kriter nedir? Bizden öncekiler ve AKP’ye oy verenlere  17. 50 TL den m2 sini alırken ben ve benim dönemimdekiler neden 100 TL’nin üzerinden ödeme yapmışlardır. Mahalleler arasında hiçbir fark yok mudur? Rayiç bedel nedir ve nasıl belirlenmektedir? Çarşı merkezinde yer alan bir arsa ile ara mahalledeki bir arsa nasıl oluyor da aynı rayiç bedelle  ya da fazlasına sahip oluyor? Belediye meclisinde siyaset mi güdülüyor? Adam mı seçiliyor” diye sordu?
  Şimdi kamuoyu adına soruyoruz; rayiç bedeldeki farklıkların sebebi nedir? Alınan imar değişikliklerinde kamuoyu menfaati gözetilmektemidir?