Haberler Haber Girişi : 21 Nisan 2016 00:00

DALGIN’A GÖZ DAĞI

DALGIN’A GÖZ DAĞI
REKTÖRE TEHDİT!
     Konuşmasında Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a da yüklenen Musa Yücel, “Sayın Dalgın’ın yerel basınla bir araya gelmesinde bir gazetecinin; ’Sinop’ta geçtiğimiz günlerde bir şirkete atanan kayyum sonrasında yönetimi devlete devredilen yurt ile Üniversite olarak ilgileniyor musunuz?’ sorusuna Sayın Rektör talihsizce; bu yurdun gündemlerinde olduğuna dair, Sinop Valiliği de bu hassas yurt konusu ile ilgilendiklerini söyledi. Zaten buranın ruhsatında bir sıkıntı olmuş. Valilik bu noktadan yola çıkarak, bu yurdun önce ruhsatının düşürülerek Valilik uhdesine alınacağını, bu aşamadan sonra bizim ihtiyacımıza cevap verilebileceğini söyledi. Konu gündemde’ Diyerek hezeyan dolu, hukuka aykırı, alenen suç olan açıklamalar yapmıştır. Konu ile ilgili herhangi bir dava veya soruşturma yokken, en azından bizlere ulaşmış konu ile ilgili adli bir süreç söz konusu değilken Sayın Rektör’ün haddini aşıp bu açıklamaları yapmasını esefle kınıyoruz.  Şirket ortakları olarak bu yaşanan talihsiz olayla ilgili, hukuku hiçe sayan açıklamalardan dolayı Sayın Rektör’e soruyoruz: Siz hangi cüretle kimin malını kime pazarlıyorsunuz? Bu beyanlarınızla çıkar amacı güderek kime hangi mesajı veriyorsunuz? Lütfen haddinizi biliniz.
 
BİR FIRÇA DA KAYYIM’A!
     Açıklamasında kayyımın bağımsız hareket etmediğini ileri süren Yücel konumasını şu şekilde sürdürdü; “Kayyım Zehra Nur Çerçil’in göreve geldiğinden bu yana gerek kendisinin gerekse kendisinin atadığı ve tam yetkili danışman olarak tanımladığı Ayşe Serpil Yıldız’ın beyanlarından ve uygulamalarından anlaşıldığı üzere, kesinlikle bağımsız ve tarafsız hareket etmedikleri ve ya edemedikleri, şirketin ihyası yerine imhası planlı direktiflere direnemedikleri ve aldıkları talimatlara uyarak hareket ettikleri ve suç işledikleri gayet açıktır. Ticari kazanç sağlamıyor ve kar etmiyor Tüm bunlar ve daha ifade edemediğimiz pek çok olay irdelendiğinde kayyımın şirkete hangi vazifeyle atandığı açıktır. Kayyım danışmanının da hangi iradenin isteğiyle atandığı da ortadadır. Bu hususla ilgili gerekli hukuki takibin başlatıldığını, sorumlulara maddi ve manevi tazminat davaları açacağımızı, şirketimize uğrattıkları maddi kaybın her bir kuruşunu sebep olan tüm ilgili şahıslardan ve mercilerden hukuk yoluyla hesabının sorularak tanzimine çalışacağımızı ve bunun peşini bırakmayacağımızı, bugün sırtını bir yerlere dayayarak alenen hukuksuzca ve pervasızca suç işleyen kişilerden hukuk içinde hesabının sorulacağını kamuoyuna saygı ile arz ederiz.” dedi.
 
     Öte yandan Yaptığı basın toplantısında,  konuya açıklık getirmekten çok sağa sola tehditler yağdıran Musa Yücel isimli şahsın Sinop’taki Kastamonu kır pidecisi isimli işyerinin sahibi olduğu belirtildi.