Haberler Haber Girişi : 24 Şubat 2023 13:51

DEVLET- millet tek yürek depremzedelerin
yaralarını sarmak için çalışıyor…

DEVLET- millet tek yürek depremzedelerin<br>yaralarını sarmak için çalışıyor…

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ’ı etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak için devlet tüm gücü ile çalışırken vatandaşlarda güçleri oranlarında yardımlarını bölgeye göndermeye devam ediyor. Yürekleri depremzedelerle birlikte atan vatandaşlar kaymakamlık aracılığı ile bağışlarını bölgeye gönderirken Durağan Kaymakamı Soner Erol’da ilçedeki siyasi parti temsilcilerii sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelerek çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Erol’un bu şeffaf ve kamuoyunu aydınlatıcı tavrı tüm siyasi parti ilçe başkanlarından takdir alırken devletin tüm kurumları ile depremzedelere yapılan yardımların siyasallaştırılmamasındaki çabasından dolayı teşekkür ettiler. Durağan Kaymakamı Soner Erol’a bölgeye gönderilmek üzere küçük yürekler biriktirdikleri cep harçlıklarını, sünnette takılan takısını muhtarlar maaşını bağışlarken geçimini hayvancılıktan sağlayan çobanlar ise hayvanlarını satarak toladıkları parayı depremzedelerre gönderdiler. Diğer yandan toplanan yardımlar ve belirlenen ihtiyaçlar için ise Durağan Kayamakamlığı ve Durağan belediyesi işbirliği ile bölgeye sevkiyatlar sürüyor.


can kaybımız artıyor
mucizelerde yaşanıyor!


Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde 17 Şubat tarihi itibarı ile AFAD tarafından açıklanan güncel verilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam can kaybı sayısı 39 bin 672 olarak belirtildi.
Depremin 12. gününde bölgeden mucize haberleri ise gelmeye devam ediyor.
Hatay’ın merkez Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’ndeki bir binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.
Hatay’da Buket Apartmanı’da 260. saatte Osman isminde 10-12 yaşlarında bir erkek çocuğu enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
Kahramanmaraş’ta depremin 258’inci saatinde enkazdan Neslihan adında bir kişi daha sağ çıkarıldı.
Kahramanmaraş’ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248’inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı.
Kahramanmaraş depreminin vurduğu Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 228’nci saatte anne ile 2 çocuğu enkazdan sağ olarak çıkartıldı.