Haberler Haber Girişi : 27 Aralık 2022 09:55

Doğa korumadan biyokaçakçılık eğitimi

Doğa korumadan biyokaçakçılık eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından Jandarma personellerine yönelik Kara Avcılığı Kanunu ve Biyokaçakçılık Eğitimleri Kapsamında eğitim programı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından ‘4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Biyokaçakçılık’ eğitimleri kapsamında, Ayancık İlçe Jandarma Komutanlığı personellerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

DKMP 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü Ayancık Şefliği tarafından Ayancık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşen eğitimde ‘4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Biyokaçakçılık’ konularındaki sorumluluklar ve uygulamalara ait bilgiler verildi.
DKMP Ayancık Şefliği ilgili personelince gerçekleştirilen eğitimde ayrıca, koruma altında olan ve avına izin verilen hayvanlar, av günleri, avda kullanılması yasak olan araç ve gereçler, avlanma limitleri, avlanmaya yasak alanlar ve biyokaçakçılık konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

Düzenlenen eğitim programı, sorumluluk sahalarında gerçekleştirilecek koruma kontrol faaliyetleri ile alakalı işbirliği planlamalarının yapılmasının ardından sona erdi.