Köprü ve otoyollara %26 oranında zam geldi. Avrasya tüneli geliş - gidiş ücreti 92 TL’ye yükseldi. Minibüsler için 138 TL’ye yükseldi. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti geliş - gidiş 147,50 TL’ye yükseldi. Minibüsler için 236 TL’ye yükseldi. Yavuz Sultan Selim köprüsü geçiş ücreti geliş - gidiş 55 TL’ye yükseldi. Minibüsler, kamyonlar için sınıflarına göre geçiş ücreti katlanıyor. Dolara endekslenen bu oranlar doların düşmesine rağmen geçiş ücretleri düşmedi. Aksine küçük esnafların kapalı olduğu, tüm kesimlerin zorlandığı döneme rağmen 2 kat daha zamlandı. Hafta sonları sokağa çıkma yasağında bu köprülerden araç geçmese dahi araç geçiş garantisi verildiği için 49 yıl boyunca yüklenici firmaya devletin kasasından bu para ödeniyor, ödenecek. İstenilen araç sayısı geçse de, geçmese de aradaki fark müteaahit firmaya garanti edildiği için ödeniyor. Anlaşmazlık durumunda ise İngiltere Mahkemeleri yetkili kılınmıştı. Elektrik %6, Doğalgaz %2, Şeker %10, ÖİV %10, Araç muayene %9.11, Gübre 12 ayda %80, Süt ve süt ürünlerine %25, Ayçiçek 4 ayda %40 zamlandı. Ehliyet, pasaport gibi vergilere de zam geldi.
Millet perişan, TRT neyin kafasını yaşıyor?
TRT BELGESEL çöp artıkları nasıl toplanır diye tüyolar verdiği görüntüsü sosyal medyada hızla yayıldı. Nerede, ne zaman çekildi bilmiyorum ancak yeni görüntüler olduğu ileri sürüldü. Aynı gün Takvim Gazetesi’de “Markete tok gidin. Seçmek zor olmasın” diye epey bir saçmalıklar silsilesini ana manşet yapmıştı. Milletle dalga geçmeye de başladılar. Esnafı kapalı tutan, ekranlarda esnafa, “aman açmayın” diyen sizler acaba belgeselini çektiğiniz o ürünleri yiyor musunuz? Yiyorsanız görüntüde artıkların önünde sunum yapan videodaki şahıs neden tadına orada bakmıyor? Şimdi bunu paylaştım diye birileri kılıfını hazırlamadan söyleyeyim. Ben israfı asla sevmem. Ekmek kırıntısını bile atmam, bırakmam. Devletin kanalı TRT BELGESEL neyin mesajını vatandaşa veriyor? Eğer maksatları israfı anlatmaksa önce ABD’den alınan makam araçları sorgulanmalı. İsraf zaten böyle anlatılmaz. Millete “Bunlarla yetinin” demek isteniyor galiba. Kaldı ki, videoda ‘İsraf’ ifadesi de geçmiyor, niyet buysa önce ağa babalarınıza israfı, halkın da düştüğü durumu, esnafın halini, kiralarını ödeyemeyen insanları haberleştirin. Peki burada verdikleri mesaj: “Ekonomiyi mahvettik, bunlarla idare edin” demek değil midir Kişiye göre yasakların şekillendiği, zenginin keyif, garibanın çile çektiği Plandemi’de işinden gücünden olmuş işsiz, aç, fakir, yoksul insanlara “siz bunlara layıksınız” mı deniyor? Halimize zaten bizler şükrediyoruz ama milletin vergilerini çarçur edenleri bir türlü doyuramıyoruz. Asıl belgesel, haberlik konular istiyorlarsa biz de bir ton haber var. TRT’ye tavsiyem; Belgesel çekecekseniz Tepedeki israfları, kamu dairelerindeki israfı anlatmakla başlayınız.. “YÜREK VAR MI SİZDE” gerçekleri paylaşacak. Devletimizin kanalına yakışmayan bu görüntüleri millete sunan TRT’yi kınıyorum.
PROF. DR. Canan Karatay’dan Bilim Kurulu Üyelerine Corona ayarı!
Coronavirüs’te bilinmeyen tarafları anlattığı için şu sıralar ekranlara çıkarılmayan Prof. Dr. Canan Karatay aşıyla ilgili İnegöl’de sorulan soruya verdiği cevap: “Gripte bir virüs. Bu sene konuşan var mı? Virüsler her sene, her dakika kılıf değiştirir. Her sene yenisi çıkar. Bunun aşısı olmaz. Görüyorsunuz Koronavirüs aşısı diyorlar. Kardeşim Koronavirüs aşısı yapamazsınız. Bunun aşısı olmaz. Aşı bir işe yaramaz. Bağışıklığınızı güçlü tutun.” şeklindeydi. Yani yaşadığımız süreç, küresel güçlerin bizlere dayattığı süreç bir planın parçası mıdır? Bu bağlamda;
Kongreler, mitingler, tatil yerleri tıka basa. Yasak yok, ceza yok, maske yok, mesafe yok, sokak yasağı yok, ceza yok, aksine teşekkür var. Düğünler yasak, cenazeler yasak, okullar yasak, dükkânları açmak, yan yana masa koymak yasak, akraba yasak, komşu yasak, ceza var, fırça var, maske var, mesafe var, sokak yasağı var. Plandemi davasının özeti bu olsa gerek..
ALİ OSMAN ÖNDER