YEREL Haber Girişi : 15 Temmuz 2024 12:03

DURAĞAN BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISINDAN ; SUYA % 38 ZAM, ÇEKME KAT VE ZEMİNLERDEKİ ÇIKMALARA DÜZENLEME ÇIKTI!!

DURAĞAN BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI  TOPLANTISINDAN ; SUYA % 38 ZAM,  ÇEKME KAT VE ZEMİNLERDEKİ ÇIKMALARA  DÜZENLEME ÇIKTI!!

Durağan belediye meclisi Temmuz ayı toplantısını yaptı.  Belediye başkanı Necmettin Ermiş başknalığında  1 eksikle toplanan belediye meclisinin Temmuz ayı toplantısında suya %38 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.  6 gündem maddesi ile toplanan belediye meclisi toplantısında BBP’li belediye meclisi üyesi Salim Comart katılmazken  mazeret izni kullanan  Nuri Osman Kökçü yurda dönüşü sonrası belediye meclisine katılan isim oldu.
     Belediye meclisinin bu ayki toplantısında öne çıkan gündem maddesi suya yapılan zam oldu. Belediye başkanı Necmettin Ermiş, sudan toplanan ücretin elektrik masraflarını karşılamadığını belirterek suya en azından elektriğe yapılan %38’lik zam kadar zam yapılmasını önerdi. Gündem dışı gündeme alınan öneri ile  suya %38 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.
     2015 yılından tartışmalara konu olan  Buzluk Mah. deki 88 m2.lik Belediyeye ait arsa satışı ise mahkeme kararı ile bozuldu. Arsa satışının hukuksuz olduğu gerekçesi ile mahkeme arsayı belediyenin geri almasını kararlaştırdı. 2-3 el değiştiren 88 m2. lik arsa  mahkeme kararı ile bu günün rayiç bedeli üzerinden  belediye tarafından tekrar satın alınacak .
    Diğer yandan ilçede zemin kat ve çatı katlarında uygulanan gelişi güzel uygulamalara son verilmesi amacı ile   belediye meclisi mevcut durumu da yasal hale getirmek adına çalışma başlattı. Çatı kat olarak adlandırılan çekme katlarda  ve zeminlerdeki çıkmalarda tek tip uygulamaya gidilecek. Belediye meclisi yaptığı toplantıda ilçede çekme katrların ve zeminlerdeki çıkmaların çirkin görüntüler oluşturduğundan bahisle tek tip ve belediyenin belirleyeceği  uygulamalar çerçevesinde  belirlenen sınırlar içerisinde  belediyenin  bu tip yerleri yasal hale getirerek hem vatandaşın mağduriyetinin giderileceği, hemde belediyenin bu durumdaki yerleri yasal güvenceye kavuşturmayı hedeflediği belirtildi. Zemin katlardaki çekmeler üst katta yapılan çıkma oranında görselliği belediyece belirlenecek  şekilde düzenlenebilecek.  Gündemin 4. Ve 5. Maddesinde yer alan çatı ve zemin katlardaki düzenlemelerle ilgili olarak belediye meclisi konuyu imar komisyonuna haval etti. Daha sonra, belediye başkanı gündemin son maddesi olan zabıta amirliğinin cadde ve sokaklara isim verilmesi konulu maddeyi görüşmeyerek meclisi   4 Temmuz’da görüşülmeyen maddeyi görüşmek üzere  toplantıya çağırdı.   
    4 Temmuz’da alelacele toplanan imar komisyonu  belediye meclisinden gelen çekme katı ve zemin katlardaki düzenlemeyi görüşerek olumlu görüş bildirmesi sonrası  akşam saatlerinde toplanan belediye meclisi görüşülmeyen 6. Maddeyi ve komisyondan gelen raporu görüştü.
     1 gün önce belediye meclisinde görüşülen ve komisyona havale edilen  çatı ve zemin katlarla ilgili düzenleme  belediye meclisinde kabul edildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.