Haberler Haber Girişi : 14 Kasım 2022 15:52

Durağan TOKİ İçin Meclise Soru Önergesi Verildi

Durağan TOKİ İçin Meclise Soru Önergesi Verildi

Durağan TOKİ ile ilgili CHP Milletvekili Barış KARADENİZ Meclise soru önergesi verdi. Karadeniz önergesinde artan konut fiyatlarına dikkat çekerek; “Tüm ülkede olduğu gibi Sinop’ta da artan konut fiyatları, vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacını karşılamalarını imkansız hale getirmiştir. Dar gelirli vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılamak için yapılan Toplu Konut Projelerinde yaşanan aksamalar vatandaşlarımızı mağdur duruma düşürmekle birlikte Devlete olan güveninde sarsılmasına neden olmaktadır” dedi.
Karadeniz; Boyabat’la aynı dönemde başlayan Durağan TOKİ konutlarında vatandaşların mağdur edildiğini belirttiği soru önergesinde; “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Sinop’un Boyabat ilçesinde yapımı biten, hak sahiplerine teslimatı beklenen konut projesiyle aynı dönemde başlayan Durağan Toplu Konut Projesi ekonomik kriz nedeni ile ihaleye giren olmamasından ve yer konusunda yaşanan problemden dolayı ihale süreci gecikmiştir. Bu gecikme nedeniyle de artan maliyetlerin faturasının hak sahiplerine kesilip kesilmeyeceği merak konusu olmuştur” ifadelerine yer verdi. Karadeniz; Durağan TOKİ konutlarına ilişkin olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’un yazılı olarak yanıtlaması için verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap istedi. 1. Maliyeti 1 milyon TL’yi geçtiği söylenen Durağan Toplu Konut Projesi’nde hak sahipleri bir daireye toplamda ne kadar ödeme yapacak ve aylık taksiti ne kadar olacaktır?
2. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz konut maliyetlerinin artmasına neden olmuştur. TOKİ tarafından İki yıl önce yapılacağı duyurulan ihale süreci yine TOKİ yüzünden geciken Durağan Toplu Konut Projesinde artan bu maliyetler hak sahiplerine yansıtılacak mıdır?
3. Durağan Toplu Konut Projesi hak sahiplerine ayrı bir ödeme planı ve ödeme kolaylığı sunmayı planlıyor musunuz?