Haberler Haber Girişi : 26 Eylül 2022 16:10

DURAĞAN’DA 19 Eylül Gaziler Günü

DURAĞAN’DA 19 Eylül Gaziler Günü

Durağan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilişinin 101. yıldönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ ve Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ’ in mesajları okundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Karadeniz mesajında;’’Büyük bir zaferle neticelenen Sakarya Meydan Muharebesi sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘’Gazi’’ ve ‘’Mareşal’’ ünvanı verdiği bu önemli gün Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlamıştır.

Kurulduğu günden bu yana türlü baskılara tehdit ve
saldırılara eğilmeyen, tam bağımsız Türkiye idealinden bir an olsun vazgeçmeyen milletimiz cephede kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla vatan müdafaasında bulunmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığında türlü imkansızlıklara, düşmanın en ağır toplarına yenilmeyen milletimiz geçmişten gelen güçle her daim pusulamız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakları bizlere miras bırakan İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlığıyla, tam bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz’’ cümlelerini kullandı.
Çelenk töreninin ardından Kaymakamlık makamında gazileri ağırlayan Kaymakam Erol;’’Kutsal vatan toprağında yaşayan tüm vatandaşlarımızın gazilerimize şükran ve minnet borçlu olduğunu dile getirdi. Hükümet konağı önündeki Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Soner EROL, Belediye Başkan Vekilimiz Yunus Yılmaz, Cumhuriyet Savcımız Hüseyin TUNÇ, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, Şehit yakınlarımız STK ve protokol temsilcileri katıldı.
19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Durağan Kaymakamı Soner EROL tarafından İlçe merkez, belde ve köylerinde bulunan gazilerin onuruna yemek verildi. Düzenlenen yemeğe Kaymakam Soner EROL, Belediye Başkan Vekili Yunus YILMAZ, İlçe Jandarma Komutanı Nuri ASLANER , İlçe Emniyet Müdür Vekili Oğuzhan KIRDI, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Harun ALTAY, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin YİĞİT ve Gaziler katıldı.