Haberler Haber Girişi : 04 Ekim 2022 11:40

Durağanlı girişimcinin firması Kuzey Teknik: ‘Sinop’tan Dünyaya’ sloganı ile Avrupa pazarında….

Durağanlı girişimcinin firması Kuzey Teknik: ‘Sinop’tan Dünyaya’ sloganı ile Avrupa pazarında….

KUZEY TEKNİK AVRUPA PAZARINDA!...

İstanbul ve Sinop’da üretim merkezi ve ofisi olan, savunma sanayine ürün tedariki yapan aslen Durağanlı olan Kuzey Teknik Metal İşleme A.Ş firması, Avrupa pazarına girmek için Hamburg, Stuttgart, Münih gibi büyük şehirlerde görüşmeler yaptı. özellikle metal sişleme sektöründe ülkemizdeki bir çok firma ortadoğu ve 3. dünya ülkelerine yönelirken KUZEYTECH firması üretim kalitesi, ve AR-GE projeleri ile Avrupa pazarıne kendi ismi ve markası ile girmeye hazırlanıyor. Mühendislik, metal işleme ve üretim sahasında hizmet veren firmanın sahibi Veysel Alpagu, Hamburg ziyareti sırasında bazı firmaları da ziyaret ederek görüşmeler yaptı. Almanya pazarına açılmak için firmaların yanısıra Hamburg Ticaret Ataşesi Pelin Ferah’ı da makamında ziyaret eden Alpagu “2005 yılında şahıs işletmesi olarak kurulan firmamız, birikim ve büyümenin verdiği gereksinimlerle 2014 yılında KUZEY TEKNİK METAL İŞLEME A.Ş.
olarak yoluna kurumsal olarak devam etmektedir. 2014 yılında portföydeki müşterilerimize daha kolay hizmet sunmak için Sinop ilimize şube açılışımızı gerçekleştirip, 2018 yılında ithalatın önünü kapatma yönünde üretim sahası açmaya karar verdik. KUZEYTECH, SİNKES, TORXMART gibi markaları üretim alanında markalaştırıp dünyaya duyurmanın çalışmaları içindeyiz. Bu açıdan Almanya pazarı da bizim için çok önemli. Kalitemizle de çok iddialıyız ve Alman pazarındaki firmalarla çalışmak istiyoruz” diyerek ataşeden bilgiler aldı.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYOR


Tübitak ve savunma sanayine de ürün ürettiklerini belirten Alpagu “Türkiye‘de ilk olarak üretilen 4 farklı ürünün Avrupa ülkelerine ulaşması bandında ilk görüşmeler yapıldı. (Sinop’tan Dünya’ya) sloganımızla bunda başarılı olacağımıza inanıyorum“ dedi. İş ortaklarının taleplerine de açık olduklarını belirten Alpagu “Sizden gelen talepler doğrultusunda tornalama takımları, diş ve kanal açma takımları, delik delme takımları, frezeleme takımları ve özel durumlara uygun kesici takımlar üretmekteyiz. Proje isteklerinize uygun standartta imal ettiğimiz takımlarımızla, imalat esnasında oluşan kaçınılmaz isçilik ve zaman kaybını kaliteden ödün vermeden en aza indiriyor, birim maliyetlerinizi düşürerek şirket ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Uzman operatör ve mühendis kadromuzun deneyimi ve ileri teknoloji CNC makinelerimizin yardımıyla Sinop imalat birimimizde fason ve perakende siparişlerinizin üretimini, kaliteden ödün vermeden gerçekleştirmekteyiz.Bölgemizin en gelişmiş makinelerine sahibiz“ dedi.

İSTEDİĞİNİZ MODELDE ÜRÜN YAPIYORUZ


Kuzey Teknik firmasının; Türkiye’nin önde gelen Shredder, Granulator, Agromel ve Plastik Kırma Makina üreticilerine ve bu makinaların kullanıcılarına; makina bıçakları, bıçak yatakları vb. konularda hizmet verdiklerine de değinen başarılı iş insanı Veysel Alpagu “Bu bıçak ve bıçak tutucuların üretimleri; varsa teknik resimlerinizde ve katı modellerde belirtilen özelliklere göre yapılmaktadır. Teknik resim ve katı modeli olmayan ürünlerin katı modellerini ve teknik resimlerini numunenize göre oluşturabiliriz“ diyerek savunma sanayisi için yaptıkları projeleri hakkında da projeler bittikten sonra detaylı bir açıklama yapacaklarını söyledi.