Haberler Haber Girişi : 14 Mart 2023 18:45

Elbistan’da 5 bin 850 personel depremin izlerini silmeye çalışıyor

Elbistan’da 5 bin 850 personel depremin izlerini silmeye çalışıyor

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında Sinop’tan görevli olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden kriz merkezi koordinasyon sorumlusu Özgür Başer, bölgede yaraların sarılması için 5 bin 850 personel ve 920 araçla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elbistan ilçesinde hayatın normale dönmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin ikincisinin merkez üssü Elbistan’daki çalışmaları Vitrinhaber’e değerlendiren Elbistan Afet Kriz Yönetim Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Özgür Başer, çadır kentlerde barınan kişi sayısısının şu an itibari ile 14 bin 230 olduğunu kaydetti. 

Başer, “Elbistan Merkez ve kırsal da şuan toplam görevli personel sayımız 5.850 ve 920 araçla çalışmalar devam ediyor.  Bugüne kadar 7 lokasyonda kurulan çadır kentlerde toplam 5300 adet çadır kurulmuştur ve Çadır kentlerde barınan kişi sayısı 14.230 kişidir. 7 lokasyonda konteyner kent planlanmış olup 4  lokasyonda 400 konteyner kurulumları tamamlanmış ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Ayrıca 2350 adet konteyner kurulumları süratle devam etmektedir. Diğer 3 lokasyonda Esnaflar için konteyner çarşılar kurulmuştur ve esnaflar faaliyetlerine başlamıştır.İlçede kamu kurumlarına ait yurt ve misafirhane gibi yerlerde 3000 vatandaşımız konaklamaktadir. İlçede 42 noktada aşevi olup buralarda günlük ortalama 110.000 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır. Yardımlar 13 ana depodan her gün ihtiyaçlar dahilinde planlamalar yapilarak  dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca ilçede kurulan 15 adet sosyal marketten vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ağır ve Orta hasarlı binalar haricinde diğer tüm bina ev ticarethane gibi yerlere Doğalgaz, elektrik ve su tamamen verilmiştir. Aile ve sosyal politikalar psikososyal destek ekibi sahada bugüne kadar 32.090  afetzede vatandaşımıza destek sağlamıştır. Ayrıca Hayvancılık işletmeleri için 456 adet işletme çadırı kurulup 600 ton hayvan yemi dağıtılmıştır” dedi. 

Her çadır kentte rehabilite alanlarının kurulduğunu belirten Elbistan Afet Kriz Yönetim Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Özgür Başer, “Çocuklar için oyun çadırları ve Eğitim öğretim çalışmaları sürekli olarak uzman öğretmenler eşliğinde devam etmektedir. Ayrıca Yaşlı Engelli ve özel gereksinimli vatandaşlarımız için Özel birim kurulmuş olup ziyaretleri ve takipleri yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.