Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK’ın desteğiyle gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda geleceğin bilim insanları çalışmalarını sergiliyor.
En son 2019 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, bugün yapılan açılış töreninin ardından başladı. Fuarda sergilenen bilimsel araştırma ve tasarım çalışmalarının yarın saat 16.00’ya kadar ziyaret edilebileceği bildirildi. Bugün saat 10.30’da gerçekleştirilen açılış törenine Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhitdin Yılmaz, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile öğrencilerin bilim ve teknolojiye önem veren, toplum hayatına ve üretime katkı sağlayan, öğrenmeye istekli, bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamanın amaçlandığı bildirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan konuşmasında şunları ifade etti; “Değerli misafirler, 4006 Bilim Fuarımıza hoş geldiniz. İlkokulda, ortaokulda, liselerde yapılan hiçbir etkinliğin küçümsenmemesi gerektiğine inanıyorum.
Bugün ülkemizin en ünlü sanatkarların ilk deneyimleri okul korolarında, okul tiyatrolarında başlamıştır. En büyük sporcuların ilk deneyimleri okul takımlarında başlamıştır.
Değerli misafirler, bu çalışmada görev alan öğrencilerimizin, 20 yıl sonra ülkemizin ileri teknolojilerini üreten mühendisler olmayacağını, geleceğin tarihçilerinin, edebiyatçılarının bu çocuklar arasından öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan
dolayı hepinize de teşekkür ediyorum. Saygılar
sunuyorum.”
Fuara katkı sağlayan 55 öğrenci, okulun biyoloji
öğretmeni Dr. Özlem Yılmaz’ın yöneticiliğinde ve 15 öğretmenin danışmanlığında kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konularda araştırma yaparak hazırlandı. Fuarda sergilenen 19 projenin su okur yazarlığı, bilgisayarsız kodlama, yaşamımızda iyilik, nezaket ve anlayış, biyoçeşitlilik, kültürel miras, sürdürülebilir şehirler ve toplumlar, malzeme bilimi ve nano teknoloji, görüntü ve ses tanıma teknolojileri, ekolojik denge, fen teknoloji mühendislik sanat ve matematik alanı, bağımlılıkla mücadele, atık yönetimi ve geri dönüşüm tematik konularını kapsayan araştırma, inceleme ve tasarım çalışmalarından oluştuğu bildirildi.