YEREL Haber Girişi : 26 Haziran 2024 11:53

GELENEKSEL GÖLYERİ ŞENLİĞİ YAPILDI

GELENEKSEL GÖLYERİ ŞENLİĞİ YAPILDI

Kıraç Sinop’lular Derneğinin geleneksel olarak düzenledigi 39.Kirencik-Gölyeri Yayla ve Güreş Şenliği yapıldı.
    Kıraç Sinoplular Derneği tarafından düzenlenen ve Sinop’un en önemli organizasyonlarından biri haline gelen Kirencik-Gölyeri Yayla Şenlikleri, 39 yıldır geleneksel olarak düzenleniyor.  Kirencik-Gölyeri; bu yıl da coşkulu bir kalabalık ve unutulmaz organizasyonla renkli anlar yaşandı.
    Gölyeri mesire alanında her hafta düzenlenen kır pazarında gerçekleştirilen, şenliklere çok fazla katılım sağladı. Güreş arenası ise tıklım tıklım dolup taştı.
En fazla bağış oranıyla Mutlu İbşir Yılın ağası seçildi. 
    Şenlik için kurulan Pazar katılımcılar tarafından büyük ilgi çekerken yürüyüşlerde bu pazardan başladı.
    Şenlik, davul ve zurna eşliğinde yapılan yürüyüşle başlarken geleceğin en iyi pehlivanlarını yetiştiriyoruz dediği güreşle de devam etti. Programda ayrıca keşkek ikramı da gerçekleştirildi.
    Şenliğe Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş; AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım

 Maviş, AK Parti Durağan İlçe Başkanı Murat Emiroğlu, DUDEF Genel Başkanı Halil İbrahim Aktan, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.
Şenlikte konuşma yapan Ak Parti Sinop milletvekili Maviş Emirtolu yangınına da değindi. Maviş, “Bugün bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta dernek başkanımız olmak üzere köyümüzün ve civar köylerimizin muhtarlarına bütün dernek başkanlarımıza ve bugün bu alanda yiğitlikleriyle hep şehirlerimize güzel bir spor şöleni yaşatan bütün pehlivanlarımıza. Ayrıca hakemiyetini oluşturan değerli hocalarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabii göl yeri, pazar yeri uzun yıllardır hep bu bölgenin kalbi oldu. Bir taraftan ticaretiyle, bir taraftan eş dostum birbirine kucaklaşmasıyla, bir taraftan da meşhur karakucak güreşleriyle adeta bu bölgenin kalbi oldu. Şimdi gelirken ta en uzun yerden en uzak yerden arabalar yolların kenarlarına park etmiş. Gerçekten şu anda alanda gerek şu güreş alanında gerekse piknik alanında ve pazar yerinde herhalde binlerce vatandaşımız bugün burada. Öncelikle bu geleneğin yaşatılmasına, bu geleneğin nesilden nesile aktarılmasına vesile olan bütün geçmişlerimize bütün emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Biz de Abdülkadir hocamızın söylediği gibi her yıl sizlerle beraber bu alanda olmayı adeta kendimize vazife atlıyoruz, görev atlıyoruz. Ancak bu bayramda tabii biraz yüreğimiz dağlı olarak bugün buradayız. Önce Cevizlibağ’da beş evimiz yandı. Iki gün evvel de Emirtolu köyümüzde iki hanemiz maalesef yandı. Yangın müştemilatıyla beraber. Biz de sayın valimizle birlikte Emirtolu’daydık sabahın dördüne kadar bölgenin ne kadar itfaiyesi varsa Sinop’un değil sadece Samsun’un da ne kadar itfaiyesi varsa hepsini bölgeye yürüdük. Elhamdülillah can kaybının olmamasını tek teselli kaynağı olarak görüyoruz. Kimse endişe etmesin. Gerek Cevizlibağ’daki gerekse Emirtolu’daki hemşehrilerimizin hiç endişesi olmasın. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü hükümetimizin imkanlarıyla gereken neyse yapılacak Allah’ın izniyle. Biraz önce söylediğim gibi can kaybının olmaması her iki köyümüzde de en büyük teselli kaynağımız. Bu münasebetle hem Cevizlibağ hem de Emirtolu köylerimizin tamamına Durağınımızın tamamına bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Değerli müşterilerim biraz önce belediye başkanımızın da söylediği gibi gerçekten buradaki bu pazar yeri etkinliği yıllara saniye olarak yapılan bir etkinlik. Şimdi tam benim karşımda bir pankart var. Dernek yöneticilerimiz asmışlar. Yeşilli pankart. O pankart neyi ifade ediyor? Bir yıl önce bu alan tekrar yeniden orman tarafından Orman Bakanlığı tarafından köy tüzel kişiliğimiz adına orman piknik alanı orman parkı olarak tescil edildi. Orman parkı olarak köy tüzel kişiliğimize tahsisi yapıldı.” dedi.
Şenlik yürüyüşlerle ve fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
    Durağan belediyesi şenlik ile ilgili yaptığı paylaşımda “Yayla şenlikleri ilçemizin kültürünü yaşatarak gelecek nesillere taşıma adına önemli bir organizasyon. Geleneklerimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak adına düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.