YEREL Haber Girişi : 15 Temmuz 2024 12:35

GENÇLER İSTEDİLER VE BAŞARDILAR! MODİFİYE SEVERLERİ AUTOFEST1 DURAĞAN’DA BULUŞTURDULAR!...

GENÇLER İSTEDİLER VE BAŞARDILAR! MODİFİYE SEVERLERİ AUTOFEST1  DURAĞAN’DA BULUŞTURDULAR!...

Son dönemlerde gençlerin yoğun ilgi gösterdiği modifiye araç fuarlarından biride Durağan’da gerçekleştirildi. Durağan’da modifiye sever gençler tarafından gerçekleştirilen ‘“Durağan Garage Auto Fest 1 Modifiyeli Araç Fuarı” bu güne kadar yapılanlardan farklı olarak ilçe merkezinde değil yaylada gerçekleştirilen ilk fuar oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda araç Durağan’ın simgesi haline gelen Buzluk Yaylası’nda bir araya geldi. 
    Bir gün önceden yaylaya akın eden modifiye severler doğanın güzelliği ile bir gece geçirirken yayla’da kurulan dev ekranda Türkiye’nin Hollanda ile oynadığı çeyrek final müsabakasını açık havada izledi.

    Durağan Garage Auto Fest 1 Modifiyeli Araç Fuarını ziyaret eden İlçe Kaymakamı Celal Güngör, Belediye  Başkanı Necmettin Ermiş ve İlçe Jandarma Komutanı andarma Teğmen Nuri Aslaneralanı gezerek fuara katılan araçları incelediler.
    Fuar kapsamında düzenlenen yarışmalarda güzellik,basıklık ve desibel alanlarında 3 ayrı kategoride yarışma düzenlendi. Yapılan yarışmalarda araçların kendisinden daha pahalı modifiye  sistemleri arasında birinciyi seçmek kolay olmadı. 
    Özellikle  araçlarını evleri gibi gören ve onunla yatıp kalkan bu tür  organizasyonlara çekicilerle getirdikleri araçları katılımcılara sergileyerek dikkat çeken, yaptıkları şovlarla

  katılımcıların ilgisini çekmeyi başaran çok sayıda araç katılımcılardan  tam not aldı. Özellikle yaz aylarında çeşitli bölgelerde gerçekeleştirilen ve grup halinde katılım sağlayan gençlerin oluşturduğu araç fuarları turizmi de hareketlendiriyor. Durağan’lı gençlerin kendi aralarında oluşturduğuı 2 ayrı grup tarafından organize edilen etkinlikte  SMA1 hastaları da unutulmadı.

SMA HASTALARI İÇİN FARKINDALIK YARATTILAR!
     ‘Durağan Vice City’ adını verdikleri grup tarafından farkındalık yaratmak amacı ile  gurplarındaki araçlara  ‘SMA Tip1 Ölümcül Kas Hastalığı’ afişlere asarak SMA hastalarına dikkat çektiler. Grup aynı zamanda araçların bir çoğuna afiş asmayarak topladıkları afiş parasını SMA hastalarına göndermek üzere topladılar.  Durağan Garage ve Durağan Vice City tarafından organize edilen etkinliğe  çeşitli il ve ilçlerden 300’ün üzerinden aracın katıldığı ifade edildi. Durağan Buzluk Yaylası’nın tanıtımına önemli etkisi olması beklenen fuar Durağan turizmine de gelecek yıllarda ciddi bir katkı sunması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.