GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2023 11:50

GÖLETLERE YAVRU BALIK SALINDI!

GÖLETLERE YAVRU BALIK SALINDI!

Sinop Vali Yardımcısı Durağan Kaymakam Vekili Ahmet Berkay DENİZ , Durağan Belediiye başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın katılımı ile birlikte balık popülasyonunun zenginleştirilmesi amacıyla yavru balık salımı programı gerçekleştirildi.

    Tarım ve Orman Bakanlığının Su Ürünleri Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi Projesi kapsamında Durağan’da sınırları içerisinde bulunan Yassılan, Yukarıkaracaören ve İkiz Göletlere ve Altınkaya Barajı olmak üzere 3 farklı bölgede 900.000 adet  Sazan ve Yayın yavru balık salımı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapıldı.
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık sonrası İkizgöletlerde çok sayıda balık telef olmuştu. Yavru balıkların göletlere salınması ile birlikte  göletlerde populasyonun arttırılması hedefleniyor.

SU KAYNAKLARI BALIKLANDIRILIYOR!

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması” Projesi kapsamında Sinop’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1 milyon 800 bin sazan balığı yavrusu göletlere bırakıldığı öğrenildi. .

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl ve İlçe Müdürlüklerinin talebi ile Sinop Merkez, Boyabat, Saraydüzü ve Durağan İlçeleri göletlerinde balıklandırma faaliyetinde bulunarak 1 milyon 800 bin sazan balığı yarusunu göletlere bırakıldığı ifade edildi. 


    Konu hakkında açıklamada bulunan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem; “Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü işbirliğinde ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ yürütülüyor. Proke kapsamında  Sinop Merkez ve ilçelerde 1 milyon 800 bin sazan balığı yavrusu göletlere bırakıldı” dedi.   

    Önlem; “Tarım ve Orman Bakanlığımız Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim tesisi Müdürlüğü’nde üretimi gerçekleştirilen 1 milyon 800 bin adet sazan balığı yavrusunu Boyabat (Maruf ve Dodurga Barajı, Bektaş, Boyalı, Kurusaray, Cemalettin Göletleri), Durağan (Yassıalan, ikiz ve Yukarıkaracaören göletleri, Altınkaya Baraj 3. Bölge Gölü), Saraydüzü (Asarcık Barajı ve Boyabat Baraj Gölü 2. Bölge) ilçe sınırları içerisinde yer alan 7 gölet ve   5 Baraj gölümüze  bırakılmıştır.

ŞİMDİYE KADAR 4 MİLYON 559 BİN 360 SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

İlimiz sınırları içerisinde bu güne kadar toplam   19  Göl, gölet ve baraj gölüne toplam 4 milyon 559 bin 360  sazan balığı bırakılarak balıklandırma faaliyeti yapılmıştır” dedi.

    Anadolu’nun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşlar için kaliteli bir protein, balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıkları göl ve göletlere bıraktıkları bilgisini veren Fatih Önlem; “Bilindiği gibi, balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.Balıklandırma Faaliyetlerinin devamının gerçekleşmesi için gerekli olan atılımların İl Müdürlüğümüz takipçisi ve öncüsü olacaktır”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.