Haberler Haber Girişi : 20 Eylül 2022 11:10

HAYALDİ İMKANSIZ OLDU!!!

HAYALDİ İMKANSIZ OLDU!!!

TOKİ 20 yılınızı esir alıyor…TOKİ den ev almak için üzerine kayıtlı ev olmayacak. Asgari ücretle çalışan biri en az 2 bin TL kira ödese şuan için 3 bin TL ev taksiti ödese 500 TL ile mi geçinecek bu adam? Biraz gerçekçi olun hayal satmayın!!! Bu evleri dar gelirlilerin alamayacağı kesin!! Zaten dar gelirli için değil , bir evde 10 kişi yaşayıp çalışan suriyeliler ve ülkemize yerleşen mülteciler için yapıldı. Hayırlı olsun. Yakında kendi ülkemizde mülteci olacağız….Asgari ücretli için hayal proje, bu proje belli kesime hitap ediyor!!

Ev sahibi olmak için ömür boyu taksit ödemek zorunda kalmamalıydı insanlar. Bu işler asla böyle olmamalıydı! Suriyeli lere bedava ev veriliyorsa .. durumu iyi olmayan kendi Türk milletine verilsin .. Ben razıyım...

‘’Bakan Kurum’dan asgari ücretliler hem kira hem konut kredisini nasıl ödeyecek sorusuna yanıt: Biraz dişini sıkacak,biraz fazla mesai yapacak,eşinden dostundan borç alacak.’’ Sözün bittiği yer…

Beş dakika önce nas diyor, faize karşıyım diyor. Beş dakika sonra faizli para vereyim gidin ev alın diyor. İkisini de alkışlıyorlar.!

Hikayenin sonunda herkesin 1+0 evi olacak , çekilişsiz kurasız enflasyon farksız garantili.

TOKİ projesinde Sinop’a 600 konut yapılacak. Peki ya 177 Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi’ne ne olacak? Boyabata tekrar yapılacak olan TOKİ ve hala 177 konutu yapamayan Durağan… TOKİ İki yılda teslim diyorlar ama hala Durağan’da TOKİ sahibi olan insanların yapımını beklemesi... Yapıldı yapılacak olayı insanların hevesini kırıyor...
Bütün hayatımı belki de hiç oturamayacağım bir evin taksidini ödemeye adayamam…

Çarpıtmalı veriler olmasına rağmen TOKİ evlerine başvuru yapmaya devam etmek doğru mu? Toki konut projesine başvuranlar borcun memur zammına/enflasyona bağlı olarak sürekli artacağının farkındalar mı? Örnek olması adına bu oran bedelli askerliği 3 yılda 30 bin tl den 80 bin tl ye getirdi, belki bir şey ifade eder!!
Ödemeler ev olmadan
Hemen başlayacakmış...
Hem kira hem taksit ödemesi

Bir yanda yirmi yıl borç ödeyerek sadece bir daire sahibi olacak olan (o da daha ömrü vefa ederse) millet, diğer yanda o yirmi yıl ödenecek daire parasını sadece bir yaz tatilinde harcayan bir avuç milleti sömüren zenginler, bu adalet mi? Yoksulluğu ortadan kaldırmak yerine yoksulluğu artırarak devam etmesini sağlayıp sonra da onunla övünmek nasıl bir mantık. Borçlandırılan insanlar ölene kadar borç ödeyecek. Bu mu müjde! Bu mu övünülecek durum!!!

TOKİ başvuru ücreti 500 TL. 2 milyon insan katıldı diyelim, 1 milyar lira. Peki bu para ne zaman iade edilecek ? 6 ay sonra.Enflasyon ? Paranın değer kaybı ?

Önce para yatacak 2 yıl ihale süresi, 2 yıl da teslimat süresi etti sana 4 yıl, 9 ay sonra seçim var seçim. Kim öle kim kala!!!

Memleket öyle bir hale geldiki;
Diploması olan sokakta geziyor, diploması olmayan 4 yerden maaş alıyor”