Haberler Haber Girişi : 07 Eylül 2022 12:29

İLAÇ VURGUNU hem SGK hem de adli incelemede!…

İLAÇ VURGUNU hem SGK hem de adli incelemede!…

Türkiye de büyük bir gündem yaratan ilaç yolsuzluğu Durağan’a da sıçradı. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşların adına yazılan ilaçlar üzerinden gerçekleştirilen 3 eczanenin isminin karıştığı olayda SGK uğradığı zararı tespit etmeye çalışırken adli yönden de soruşturma sürdürülüyor.

Türkiye de büyük bir gündem yaratan zaman zaman basına da yansıyan ilaç yolsuzluğu 3 eczane ile Durağan’a da sıçradı. AKP ilçe başkanı Hasan YILDIRIM’ın sahibi olduğu eczanenin ismininde karıştığı yolsuzluk vurgununda çok sayıda vatandaşın bilgisine başvurulduğu öğrenildi. SGK müfettişlerinin geçmişe yönelik incelemeleri yaptığı vurgun olayında milyarlarca TL. SGK’nın zararı olduğu belirtiliyor. Özellikle yaşlı ve teknoloji kullanımında sorun yaşayan vatandaşların tercih edildiği ilaç yolsuzluğunda geçmiş 5 yıllık dönemin incelemeye alındığı öğrenildi. İstanbul da gerçekleştirilen bir operasyonda yurt dışına çıkarılmak üzere hazırlanan ilaç operasyonu ile başlayan ve ağır cezada davası görülmeye başlayan süreç Durağan’a sıçradı. AKP ilçe bakanı Hasan YILDIRIM’ın gazetemiz imtiyaz sahibine gönderdiği mesajda olayı doğrularken yanında çalışan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Vurgunda eczane sahibi SGK’dan yazılan ilaçların parasını alırken ilaçlar bir şebeke yardımı ile yurtdışına satıldığı belirtiliyor. Olayla ilgili SGK müfettişleri kapsamlı bir inceleme yaparken TC kimlik numaraları üzerinden yazılan bir çok reçete sahibinin yazılan ilaçlardan haberinin olmadığı ifade ediliyor. Durağan kamuoyunda olayın duyulması üzerine bir çok vatandaşın ise endişeye kapılarak üzerlerine ilaç yazılıp yazılmadığı hususunu araştırdığı görüldü.
Özellikle pahalı olan kanser ve şeker hastaları için kullanılan insülin ilaçlarının yazıldığı çifte vurgunda çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.