Durağanlı işadamı Veysel Çürük, yaptığı yatırımlarla Türkiye de adından söz ettirmeye başladı. Kuzeytech firması ile girdiği iş dünyasında CNC dünyasının ihtiyaç duyduğu bir çok materyali üretmeye başlayan firma ülkemize ithal edilen bir çok ürünü şimdi ihraç ederek döviz kazandırmaya adım atmış durumda. Almanya, Avusturya, Meksika, isviçre, İspanya ve birçok Avrupa ülkesine ürün numunelerini hazırlayıp onayını alarak AR-GE ve innovasyon çalışmaları da KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından destek görürken Sinop’ta açtığı işyeri ile Milli savunmanın ihtiyaç duyduğu materyalleri üretime almaya hazırlanıyor.
2005 yılında şahıs işletmesi olarak kurulan firma, birikim ve büyümenin verdiği gereksinimlerle 2014 yılında KUZEY TEKNİK METAL İŞLEME A.Ş. olarak yoluna Kurumsal olarak devam ediyor.
2014 yılında portföydeki müşterilerine daha kolay hizmet sunmak için Sinop’a şube açılışı gerçekleştiren firma 2018 yılında ithalatın önünü kapatmak için üretim odaklı çalışmalara başladı.
KUZEYTECH, SİNKES, TORXMART gibi markaları üretim alanında markalaştırıp dünyaya duyurmanın çalışmaları içerisine giren firma kalite ve istikrarlı büyümek için AR ??" GE çalışmalarına hız verdi.
Aslen Durağanlı olan işadamı Veysel çürük memleket sevgisini de yüreğinde hissederek km.lerce yolu her gün git gel yapmak sureti ile köyünde konaklamaya devam ediyor. Köyünde yaptırdığı evinde huzur bulduğunu belirten Çürük,
“yıllarca gurbette kaldık. Şimdi kendi memleketimizde hem istihdam yaratmak hem de ekonomimize katkı sağlamak için bir çaba sarf ediyoruz. Durağan benim doğduğum topraklar. Bu topraklara karşı bir vefa borcumuz var. Gerek siyasi iktidarın gerekse yetkili merciilerden çözüm odaklı çalışmalar yaparak ilçede yatırımcının başını sokabileceği alt yapı sorununu çözmesini, desteklerden faydalanması hususunda gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Durağan’da özellikle savunma sanayiine ve benim sektörümde yapılacak yatırımlar Durağan damgalı ürünleri dünya pazarına ve de ülkemizin gurur kaynağı olacak silah sanayiine destek sunabilecektir. İnnovasyon ve KOSGEB destekli bir çok proje sektörümle birlikte bölgeye gelebilir. Bölgede olmayan ve bir sektörü Sinop’a getirdik. Pazarımız Sinop ve bölgesi olmamasına karşılık gerekli destekleri almak ve dünya pazarına açılmak için ciddi bir AR-GE süreci yürütüyoruz: Türkiye de savunma sanayiinin ve bir çok sektörün ihtiyaç duyacağı ana parçaları üretebilme kabiliyetine sahibiz. Bu sektörde yeni gençler makine mühendisleri kazandırmak Durağan’ı dünyaya açmak mümkün sadece gerekli desteği ve alt yapı hizmetinin sunulması gerekiyor. Bizim sektörümüzde Türkiye’nin sayılı ve örnek firmalarından biriyiz. Ürettiğimiz ürünler döviz getirirken yurtdışına giden ekonomimizi ülke içinde kalmasını sağlıyor. Tek ihtiyacımız olan önceliklerimizin doğru belirlenmesi kalıcı ve istihdam yaratacak sektörlere yerel yönetimlerin akılcı çözümlerle katkı sunmasıdır”dedi.