Haberler Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 16:50

KARADENİZ; ÇORLU VE ERGENE’DE

KARADENİZ; ÇORLU VE ERGENE’DE

CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygün piknik alanında yaptığı konuşmada Snoplu’lardan CHP’ye ve Karadeniz’e sahip çıkmalarını isteyerek kurulacak millet ittifakı iktidarında Karadeniz’in bakanlığı garantilediğini söyledi.

Ergene Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ergene Çamlık alanında düzenlenen piknik ve güreş şenliğine ilgi yoğun oldu. Gurbetteki Sinopluların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin Sunuculuğunu Abdülkadir ÖNDER yaptı. Etkinliğe CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHPTekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygün, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu CHP İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Ergene CHP İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, Kıraç Sinoplular Dernek Başkanı İdris Can, Çorlu Sinoplular ve Çorlu Spor Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş, DUDEF Genel başkanı Halil İbrahim Aktan, Sinop CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker ve İlçe Başkan Yardımcısı Erdal Karaman katılan isimler arasında yer aldı.

CHP Sinop milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Barış Karadeniz ve CHP Durağan ilçe başkanının Çorlu ziyaretinde CHP Çorlu İlçe Yöneticisi Ramazan Sezer koordine ederken Sinopluların göterdiği ilgi dikkat çekti.
Karadeniz ve Eker piknik alanına gitmeden önce Çorlu Sinoplular Derneğini ziyaret etti. Karadeniz; Çorlu Sinoplular ve Çorlu Spor Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş ve yönetimi tarafından karşılandı. Dernek binasında başkan ve yönetimle kısa bir süre sohbet eden Karadeniz ve Gümüş’ün samimi sohbetleri dikkatlerden kaçmadı. Dernek ziyareti sonrası Durağanlıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Karadenz kahveleri de ziyaret ederek Durağanlı vatandaşlarla sohbet etti. Karadeniz Bundan sonraki süreçte Durağanlıların Sinop’luların bulunduğu bölgelere daha sık ziyaretlerde bulunacağını belirtti. Karadeniz “buradaki belediye başkanlarımız ve vekillerimizde her daim sizlerin hizmetindedir. Bizlerde sılada ekmek parası peşinde olan siz değerli hemşehrilerimizin her türlü sorununa çözüm bulmak tersine göçü başlatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sizin bir ayağınız memlketinizde diğer ayağınızda ekmek için geldiğiniz doyduğunuz bu topraklarsa. Gurbet ile sılayı buluşturmakta sorunlarınıza çözüm bulmakta bizlerin görevi” dedi.


DERNEKÇİLİĞE SİYASET GİRMEMELİ!


Sinoplular Dernek başkanı Şükrü Teke katılımcılara teşekkür ederken Ergenede Sinopluların kendi dernek binalarını almaları husuunda çalışmal başlattıklarını belirterek katlımcılardan destek istedi.
Etkinlikte bir konuşma yapan CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz Sinopluların bu kadar kalabalık olarak katıldığı etkinlikte Durağanlılara dikkat çekti. Karadeniz, kendisinin ev sahibi olduğunu belirterek “Durağanlıların bir özelliği vardır onu öyleyeyim. Durağan’ın verimli toprakları vardır.Durağanın verimli topraklarında ne ekerseniz onu biçersiniz. Durağanlıların verimli topraklarında bir şey yetişmez o da nedir biliyor musunuz? Vatan haini” sözleri katılımcılardan büyük alkışladı. Karadeniz; “Durağanın yiğit evlatları vatanın seven hep bir arada albayrağın altında yaşamak isteyen Durağan’ın yiğit evlatları hep gurur duydum duyuyorum. Onu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.
Karadenz hemşehricilik derneklerinin önemine vurgu yaptığı konuşmada ; “ben bu hemşehricilik derneğinİn olduğu yerlerde asla siyaset yapmam yapmadım da. Siyaset yapan dernekçilerede yapmamalarını tavsiye ederim.Hemşehriclik, birlik beraberlik, sevgi ve kardeşlik hoşgörü demektir. Durağanlılarda bunu bu gün burada gösterdi. Bu ortama siyaset girmemeli. Bundna sonra elimizden bir geliyorsa bin yapmaya çalışacağız bir geliyorsak bin geleceğiz” dedi.

KARADENİZ; BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ BAKANI OLARAK YERİNİ GARANTİ ETTİ..


CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygün’de yaptığı konuşmada Sinopluların CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz’e sahip çıkmalarını isyteyerek: “Hopa’dan Samandağı’na kadar tüm kıyıları teker teker gezdi. Ve ordaki balıkçılarımızın sorunlarını not etti CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir rapor hazırladı. Ve Sinoplu kardeşiniz inşaallah kurulacak olan yeni Millet ittifakında Balıkçılık ve Su ürünleri bakanı olarak şimdiden yerini garanti etti. Yani sizin evladınız şimdiden yeri garanti olan bakanlardan bir tanesi.” dedi.