Haberler Haber Girişi : 05 Temmuz 2016 00:00

KARADENİZ; YEREL BASININ ÖNEMİ ARTIYOR!

KARADENİZ; YEREL BASININ ÖNEMİ ARTIYOR!

KARADENİZ; YEREL BASININ ÖNEMİ ARTIYOR!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yerel basınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu yazılı açıklamada tüm yerel basına teşekkürlerini sundu. Karadeniz’in yaptığı yazılı açıklaması;

‘’Değerli Basın Mensubu;

Yerel basının önemi her geçen gün artıyor. Sizlerin daha iyi bildiği ve birebir yaşadığı gibi sosyal medyanın etkili kullanımı beraberinde zaten düşük olan gazete okuma sayılarında da düşüşe yol açtı. Ulusal basında ise hem gazetecilerin hem de gazetelerin yaşadığı baskılar, iktidar ve sermayenin yarattığı olumsuzluklar, her şeyden önce gazete ve gazetecilerin halkı bilgilendirmek, kamuoyu yaratmak ve demokrasinin olmazsa olmazlarını hayata geçirmek için verdiği mücadelelerin önündeki engeller, ulusal basına göre daha bağımsız ve objektif yayıncılık yapan, daha ilkeli ve etik olduğuna inandığım yerel basını daha önemli kılıyor.

Sinop yerel basınının, Sinoplu’nun gerçekleri öğrenme hakkı adına, bedel ödemekten korkmadan onurla verdiği mücadele ile çok önemli bir görevi tüm sorumluluklarıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Aynı zamanda özgürlüğün, baskıya karşı direnişin mücadelesini veren Sinop Yerel Basını, kalemini satmayan, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara sansüre ve oto sansüre karşı direnen tavrı ile Sinop’un turizmine, doğal zenginliklerine, kültürel değerlerine her şeyden önemlisi insanına sahip çıkan haber ve yorumları zor ama bir o kadar da onurlu kamusal hizmet sunmaktadır. Bu nedenle Sinop Yerel Basını içerisinde görev alan tüm basın emekçilerine teşekkür etmek, gönül borcumuzdur.

Sinop Yerel Basınımızda çalışan sizleri, fikir emekçilerini, gazetenin okura ulaşmasında emeği geçen tüm çalışanları, gösterdikleri eşsiz gayretli mücadeleleri için yürekten teşekkür ediyorum.

Şehrimizin ihtiyaçlarını ortaya koyan, dile getiren, yorumlayan; yerel sorunlarla ilgili yerel kamuoyu oluşmasını sağlayan, yöremizdeki kamusal çalışmaları, yatırımları, uygulamaları ve beraberinde biz siyasetçileri yakından takip ederek Sinopluları bilgilendiren Sinop Yerel Basınımızın, Sinop’un bir milletvekili olarak çalışmalarımdan sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum.

Hepimizin ortak sevdası, Sinop! Sinop için gerçekleştireceğim tüm çalışmalarda benimle yapacağınız paylaşım ve sunacağınız katkılar için iletişim bilgilerimi tekrar sizlerle paylaşmak istedim.

Bu vesile ile sizlere bir kez daha yürekten teşekkür ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.   ‘’ Dedi.