Haberler Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 16:21

KARADENİZ;’’TOKİ İŞİ TASFİYE EDİLMİŞ YENİDEN İHALE BEKLİYOR’’

KARADENİZ;’’TOKİ İŞİ TASFİYE EDİLMİŞ YENİDEN İHALE BEKLİYOR’’

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz Sinop’ta inşaatı durdurulan ve akıbeti gündemi meşgul eden TOKİ Konutları ile ilgili Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi vermişti. Bakanlıktan gelen cevapta ‘’yüklenici firmanın tasfiye talebinde bulunduğu ve idare tarafından işin tasfiye edildiği’’ bilgisi iletildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; ‘’ TOKİ tarafından Sinop Merkeze 300 adet konut yapılacağı duyurulmuş, ihale süreçleri gerçekleştirilmiş, hak sahipleri kura ile belirlenmişti. Ev almanın hayal, geçinmenin güç olduğu günümüzde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yapılacak bu konutlar önem arz ediyordu. Fakat içinde bulunduğumuz vaziyet ne yazık ki vatandaşlarımızın hayallerini yarım bıraktı. Yüklenici firma vinci söktü, inşaat tamamen durduruldu. Hak sahibi vatandaşlarımızın hakkını savunmak, bir an evvel evlerine kavuşmalarını sağlamak için takipçi olacağımızı belirttik. Sayın Bakan Murat Kurum’a verdiğimiz soru önergesine ‘’işin ilerleme seviyesi %15 altında olması nedeniyle yüklenici firma tasfiye talebinde bulunmuş olup idare tarafından söz konusu iş tasfiye edilmiştir, işin ikmali için ihalesi ivedilikle yapılacak olup ihale çalışmaları devam etmektedir. TOKİ sosyal konut projelerinde konut satış fiyatları projenin ihalesi yapıldıktan sonra ve ihale bedeli dikkate alınarak belirlenmekte, kar amacı güdülmeden, maliyetine, düşük peşinat ve uzun vadeli taksitlerle satışa sunmakta olup vatandaşlarımızın mağdur olması söz konusu değildir’’ cevabını aldık.
Kamuoyu vicdanı adına soruyoruz; İşin bu kadar yavaş ilerleyerek tasfiye talebine götüren sebepler nelerdir? İşin teslim günü baştan planlanarak girilen ihalede vatandaşa yaşatılan mağduriyetin sorumlusu kim veya kimlerdir? Yüklenici firmaya bir yaptırım uygulandı mı? İhale süreci ivedilikle gerçekleştirilecek deniyor, ihale takvimi nedir? Vatandaşa anahtar teslimi ne zaman yapılacaktır? Soru önergesi cevabında da vatandaşa ücret politikası açısından mağduriyet yaşatılmayacağı vurgulanıyor, konuyu yakinen takip edeceğiz ‘’ cümlelerine yer verdi.