Haberler Haber Girişi : 27 Kasım 2015 00:00

KAYMAKAMLIK MI İDARE EDECEK; İLÇE YÖNETİMİ Mİ?

KAYMAKAMLIK MI İDARE EDECEK; İLÇE YÖNETİMİ Mİ?
KAYNAKLAR İSRAF EDİLİYOR!
AKP Durağan İl Genel meclis üyesi Mesut Çınlar’ın yaptığı konuşmada Durağan’da bir fetret dönemi yaşadıklarını belirterek; “Kaynaklarımız israf oldu gitti. Sinop’ta bunun mücadelesi verirken yanımda kimseyi göremedim. Taş ocağımız çalışmadığı için muhtarlarımızın en büyük sorunu olan köylerimizin yolları asfalt yapılamadı. Durağan’ın grup yolları hala asfaltsız. 70 tane köyü olan Durağan’da2014 yılında 4 km. 6 km asfalt yapmak çok komik! Niye komik? 13.00 nüfusu olan Erfelek’te 35 km. Ayancık’ta 65 km. asfalt yapıldı ama Durağan’da 4 km asfalt yapıldı. Maalesef sorunları hep halının altını süpürüyoruz. Bunlar kaynaklar olur  planlı programla, kaynakları israf etmekle olmaz” dedi.
  2013 yılında programa alınan yollara ne greyder ne dozer ne iş makinası gönderebildiklerini belirten Çınlar ilçe yönetimini suçladı.  İş makinalarının her birine İlçe yönetiminden sorumlu atandığına iddia eden Çınlar ; “İl Özel İdaresinin makinalarını  Durağan Kaymakamlığı mı idare edecek yoksa  ilçe yönetimimi idare edecek?” diye sordu.
 
45 TRİYONLUK BÜTÇEDEN DURAĞAN’A %1.5….
Mesut ÇINLAR
2016 yılı bütçesinin onaylandığının altını çizen Çınlar, Durağan’a ayrılan kaynağın yetersiz olduğunu söyledi. Çınlar; “45 trilyonluk bütçeden Durağan’a ayrılan para sadece 600 bin lira yani %1.5 . Biz şimdi bu 600 bin lira bu sorunları nasıl çözeceğiz? Senin ilçe başkanından ilçe yönetiminden meclis üyenden destek çıkmazsa, destek olmazsa Mesut Çınlar orada grup toplantısında bunun mücadelesini verirken yanında destek olan olmazsa bu sorunları nasıl çözeriz? Maalesef Sinop İl özel idaresinden almaya çalıştığımızı payımızı 2016’da da alamadık, geçen sene alamadığımız gibi. Mesut çınlar sizlerin bize verdiği oyların karşılığını almak için orda mücadele ediyor ama arkasında destekçi yok” sözleri parti içerisinde yaşanan gruplaşmayı da gözler önüne serdi.
HERKES KENDİ MENFAATİ İÇİN ÇALIŞIYOR…
Konuşması sırasında muhtarlar ‘Muhtarların size ne istediyseniz verdik, Siyasi anlamda Durağan iktidar partisine en çok destek veren ilçesi’ serzenişlerine Çınlar; “Muhtarlarım haklısınız. Bize sandık dolusu oy verdiniz. Ama biz bu oyların hakkını alamıyoruz” dedi Çınlar herkesin kendi menfaati, için çalıştığını söylediği konuşmasında  biz taş ocağını çalıştıralım yol yapalım diyorum. İlçe yönetimi bunu çalıştırmasa ben ne yapayım” dedi. 
 
BOYABAT’IN HURDA PARKELERİNE MUHTAÇ ETTİLER!
1 yıl ilçe başkanlığı yaptığını ifade eden Çınlar, “Durağan’a 40 km yol yaptım.12 köye kanalizasyon yaptım. 134 köye parke taşı yaptım. Ama bu gün Durağan’ı Boyabat’ın hurda taşı parkelerine muhtaç ettiler” dedi.
  Salonda muhtarlarda siyasette  birlik ve beraberliğin sağlanmasını isteyerek konuşmaları tepki gösterdi. 
 ARKADAŞ BİR ADIM ATMIYOR!
Hamid TOPÇUOĞLU
Çınlardan sonra söz alan AKP’li İl genel Meclis üyesi Hamid Topçuoğlu da iddialara cevap vererek;” Bizim bu arkadaşımızla bir sorunumuz olabilir. Biz 10 adım atarken arkadaş bir adım atmıyorsa benim yerimde siz olsanız ne yapardınız? 35-40 trilyon paranın içinde 600 bin lira vererek bizi kandırdılar diyor. Geçen dönem 35 milyon para gelmiş 400 bin lira bize vermişlerdi. Arkadaşlar birbirimizi, kandırmayalım. Gelin birlikte Sinop’taki toplantılara katılalım durumu görün.  Biz hizmet için geldik, 25 senede 21 köye kanalizasyon yapılmış, 2015 yılında 7 köye kanalizasyon yapılmış. Evet her köyümüze  hizmet görüldü mü? Görülmedi, çok ihtiyacımız var ama elimizdeki  makina sayısı sınırlı. Bir köyde çalışırken bir başka köye ihtimalimiz yok.  Kaymakamımızın başkanlığında planı programı yapılıyor buna göre çalışıyoruz” dedi. 
GÖNÜLLERİ FETH ETMELİYİZ!..
Ahmet KILIÇASLAN- Durağan Belediye Başkanı
Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hizmetin en büyüğünün gönüllere girmek olduğunu altını çizen Kılıçaslan; “Şurada hizmet edebileceğimiz 3 yaz kaldı. Kısır çekişmelerle geçirecek vaktimiz yok.  İnsanlarımızın gönlünü almalıyız. Kırıcı olmadan gönülleri feth ederek hizmetlerimizi yerine getirmeli verdiğimiz sözlerin takipçisi olmalıyız. Belediye başkanı olarak ne zaman bir talebiniz olursa kapım makamım ve telefonlarım 24 açık” dedi.
 
KISIR ÇEKİŞMELERİ SON VERİN!
Turan SOĞUKOLUK-Durağan Kaymakamı
En son olarak konuşma yapan Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk’ta; kendi köylerinin nüfusu ile karşılaştırdığı konuşmasında Durağan’ın köylerinin kendi ilçesinden farkı olmadığını ifade etti. Soğukoluk, çok köylerin alt yapısı üst yapısının sorunlarından bahsettiği açıklamasında kıt kaynaklarla maksimumum verimi maksimum hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Başbakanlıktan, özel idareden kaynak ne kadar fazla olursa biz de o kadar hizmeti sunmaya çalıştıklarını, devlet işinin ağır aksak ama mutlaka yürüyeceğinin altını çizdiği konuşmasında, İlçede kısır çekişmelerin olduğuna vurgu yaptı. Soğukoluk konuşmasında bu kısır çekişmelerin bir kenara bırakılmasını istedi. Muhtarlara sizler sorunlardan bahsettiğiniz bizimde sizden sorunlarımız var diye seslenen Soğukoluk;  “Bazı muhtarlarımız kaymakamlığın haberi olmayan işler için başka yerlere gidiyor. Arkadaş siz kaymakamlıktan hizmet alacaksınız, kaymakamlığın haberi yok. Muhtar kaymakamlığa gelip derdini anlatmıyor. Direk A kişisine B kişisine  A partisine B partisine gidiyor.  Bu gün bu ilçede parçalı bir yapı var  inan bunda muhtarların çok büyük katkısı var. Sizler A partisi B partisi A encümeni B encümenine değil partiler üstü bir makam olan  devlet makamı kaymakamlık makamına gelin,  şikayet görüş düşünce ve hizmet taleplerinizi bizden isteyin. Eğer siz doğrudan kaymakamlığa yapmazsanız o zaman ortay şöyle bir durum çıkıyor hizmeti kimden istediyseniz ondan hizmeti talep edin gibi. Eğer benden bir hizmet talep ediyorsan bu işi doğrudan muhatabı kaymakamlıktır,  aracılara gerek yok. Eğer siz kaymakamlıktan gerekli hizmeti ve cevabı alamıyorsanız o zaman istediğiniz yere şikayet  edebilir gidebilirsiniz. Burada biz hizmet için varız. Eğer devletten üç-beş kuruş maaş alıyorsak buna en ufak kuruşuna kadar helal ettirmemiz gerekiyor. Biz burada devlet için millet için ve Durağanlılar için çalışıyoruz. O yüzden kısır çekişmelere içi boş ceviz kabuğunu doldurmayacak çekişmeler içerisinde olmayalım” dedi.