Haberler Haber Girişi : 07 Eylül 2022 12:15

KILIÇDAROĞLU SAMSUN’DA

KILIÇDAROĞLU SAMSUN’DA

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, bir dizi ziyaret için Samsun’a gitti. Samsun’da çeşitli ilçelerde ziyaretlerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’un Havza ilçesindeki Atatürk Evi Müzesi’ni ziyareti sonrası Vezirköprü ilçesine geçerek, burada STK başkanları, muhtarlar ve kanaat önderleri ile basına kapalı programında bir araya geldi. Daha sonra Bafra ilçesine giden Kılıçdaroğlu, partisinin burada yapılan grup toplantısına katıldı.
Partiye yeni katılanlara rozetlerini takarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yeni bir iklime ihtiyacı olduğunu belirterek; ‘’ Kavgadan uzak durmaya, barışmaya, beraber olmaya, birlik olmaya, beraber mücadele etmeye hepimizin ihtiyacı var. Çok ayrıştık, çok kamplaştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Buradan Türkiye’yi çekip çıkarmamız lazım. Her birimiz sokakta, caddede, parkta, lokantada, kahvehanede kimi görüyorsak rahatlıkla ‘merhaba’ demeliyiz, elimizi uzatmalıyız, kucaklaşmalıyız. Birbirimize selam vermeliyiz. Ben Türkiye’de bu iklimi yaratmaya talibim ve mutlaka yaratacağım. Bafra ve Vezirköprü’de oylarımız düşük. Kabahat bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Çayınızı, kahvenizi içmedik. Ankara’da laflar ettik, ‘bize oy verin’ dedik. Olmuyor. O zaman olması gereken nedir Vatandaşın ayağına gideceksin. Oturacaksın, çayını kahvesini içip dertleşeceksin. Derdini parlamentoya taşıyacaksın. Şimdi yeni bir iklim var. Bu yeni iklimin altında hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz.
Bu iklimi yaratmaya çalışıyorum. Toplumla helalleşmek istedik. Kusurumuz, kabahatimiz, yanlışımız var.
Olabilir. Hepimiz insanız. Erdemli insan hatadan ders çıkaran insandır. Erdemli insan aynı hayatı tekrar etmeyen insandır. O nedenle geldik, birlikteyiz’’ dedi.

Vezirköprü’de meydanda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu topraklarda bir çocuk yatağa aç giriyorsa o gece, devleti yönetiyorsam, ben o gece uyuyamam. Herkesin karnı doyacak. Her evde huzur, bereket olacak. Çiftçi, emekli, esnaf kazanacak. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde çiftçinin, esnafın bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sileceğim’’ ifadelerine yer verdi.

5’li çetelerin burnundan getireceğim

Ülkedeki beşli çeteye talip olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Bu ülkenin fakirine, fukarasına, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözmek için mücadele edeceğim. Herkesin sorunlarını çözmek için irade ortaya koyarsak o zaman ülke gerginlikten kurtulur. Ülkeye barış, huzur egemen olur. Ülkede herkes kazanır. Alın terinin değeri bilinir. Bu çerçevede hareket etmek lazım. Samsun’un sorunları var. Çiftçinin, üreticinin, esnafın her bir sorununu biliyorum. Sorunu bilmek yetmez. Nasıl çözeceğini de anlatmanız lazım. Vatandaşa güven vermek için sorunu nasıl çözeceğinizi anlatmanız lazım. Söylediğimiz her sorunun cevabını nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Burada yıllardır çalışan şeker fabrikasına kilit vurulduğunu biliyoruz. O fabrikanın çalışması gerekiyor. Onu da biliyoruz. 34 yıl sonra Türkiye yurt dışından şeker ithal etti. Allah aşkına şeker pancarı ekecek çiftçimiz mi yoktu Toprağımız mı yoktu İşleyecek fabrikamız mı yoktu Hepsi vardı. Çetelere çalıştılar. Bafralılara sözüm var. 5’li çetelerin burnundan getireceğim. Paralarını götürüyorlar. O paraların tamamını getireceğim. Alıyorlar paralarını vakıf ayaklarına bir vakıf Türkiye’de, bir vakfın bir ayağı ABD’de. Oradan oraya milyon dolarları gönderecekler. Bay Kemal de bunu seyredecek. Yemezler. O paraların tamamını getireceğim. Benim davam hak davasıdır. Benim davam kul hakkı yiyenlerle mücadele davasıdır. Benim davam, sıradan bir dava değildir. Benim davam alın teri davasıdır. Kim alın teri döküyorsa, onun hakkını, hukukunu ona teslim etme davasıdır. Benim davam 5’li çetelerle mücadele davasıdır. Benim davam haramilerden bu memleketi temizleme, ayıklama davasıdır. O nedenle benim mücadelem sizin mücadelenizdir. Bu mücadeleyi beraber ve birlikte yapmak zorundayız’’ dedi.